Átigazolás

A Barcelona tarthatja Spanyolországban Llorentét

Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona leigazolná az Athletic Bilbao világbajnok csatárát, Fernando Llorentét, akit a Manchester City és a Tottenham is szívesen kivásárolna szerződéséből.

Llorentét - akinek helye a spanyolok Eb-keretében biztosabbnak tűnik, mint mondjuk Fernando Torresé - állítólag a Manchester City menedzsere, Roberto Mancini, és a Tottenham mestere, Harry Redknapp is szívesen látná csapatában - más kérdés, hogy lehet, hogy utóbbi nyártól már angol szövetségi kapitány lesz.

Fernando Llorente örül a Villarreal ellen szerzett góljának az Athletic Bilbao mérkőzésén a Primera Divisiónban 2012-ben.

Az AS információi szerint azonban a Barcelona versenyre kelne a két angol kérővel a csatárért, akinek jövő nyáron jár le a szerződése az Athletic Bilbaónál, így szinte biztos, hogy a baszk klub már a szezon végén elengedi, hogy pénzt láthasson érte.

Llorente baszk kiscsapatokban és a Bilbaóban nevelkedett, majd felnőtt karrierjét a Baskoniában kezdte, később pedig visszakerült az Athletichez, amellyel 2009-ben a Király Kupa döntőjébe jutott. A spanyol válogatottnak először 2008-ban volt tagja, és a 2010-ben világbajnoki címet szerzett az együttessel.