Alpesi sí

Kostelic nyerte a wengeni szlalomot is

  • VNA

Ivica Kostelic újabb műlesikló versenyt nyert, így már csak harminc pont a hátránya Hirscher mögött.

Vasárnap egy műlesikló versennyel zárult az alpesi sí Világkupa sorozat wengeni hétvégéje. Az első futamot még - a végül negyedikként záró - osztrák Mario Matt nyerte meg, de mindössze két századmásodperccel az olasz Cristian Deville előtt. Ekkor még rendkívül szorosan alakult a verseny, hiszen tizenegyen voltak egy másodpercen belül. Kiesett viszont az összetett Világkupa éllovasa, Marcel Hirscher (akit kaputévesztés miatt utólag zártak ki), így hatalmas esélyt kapott Kostelic az összetettben meglévő ponthátrány csökkentésére. Ezzel végül élt is a horvát síző, aki a harmadik helyről indulva simán nyerte meg a futamot a svéd Andre Myhrer és a német Fritz Dopfer előtt.

Kostelic az újabb sikerével tovább javította pozícióját az összetett Világkupában is, ahol a címvédőnek most már csak harminc pont hátránya van az ezúttal pont nélkül maradó Hirscher mögött. A horvát síző Beaver Creek és Flachau után a harmadik idei szlalom versenyét nyerte meg, így a szakági Vk-t is vezeti Hirscher, valamint a most ezüstérmes Andre Myhrer előtt.

Alpesi sí Világkupa - 2011/12
Wengen (SUI) - férfi műlesiklás
1. Ivica Kostelic (horvát) 1:45,67
2. Andre Myhrer (svéd) +0,85 mp
3. Fritz Dopfer (német) +0,88 mp
4. Mario Matt (osztrák) +0,92 mp
5. Felix Neureuther (német) +0,93 mp
6. Cristian Deville (olasz) +1,2 mp
Az összetett Világkupa állása: 1. Marcel Hirscher (osztrák) 725 pont, Ivica Kostelic (horvát) 695 pont, 3. Beat Feuz (svájci) 545 pont, 4. Ted Ligety (amerikai) 493 pont, 5. Aksel Lund Svindal (norvég) 490 pont, 6. Bode Miller (amerikai) 448 pont