Forma-1

Karácsony után „apa” lesz Sebastian Vettel

  • VNA

Nem a szó hagyományos értelmében, de hamarosan apának érezheti magát a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A 24 esztendős versenyző idén minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnok lett a Fomula-1-es sorozatban, de étvágya ennek ellenére sem csökken. A német versenyző ugyanis még a karácsonyi szünet előtt is a 2012-es évadra készülő új versenyautójáról beszélt, amely hamarosan elkészül majd. „Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk. Olyan az egész, mint ha egy gyermek születésére várnánk. Én ugyan nem vagyok édesapa, de sokan mondják, hogy olyan érzésekkel várják az autót, mintha gyermekük jönne világra” - nyilatkozta a BBC-nek a Red Bull csapat német versenyzője.

Vettel diplomatikus kijelentése szerint az új évet minden csapat nulláról kezdi majd, így azonos esélyeket ad mindenkinek, ugyanakkor a BBC-s interjújában is jelezte, hogy ha a 2011-es évhez hasonlóan teljesítenek, nem sok esélye lesz ellenük a riválisoknak. Az idei pontszámokat és versenyeket elnézve utóbbi kijelentéssel alighanem egyet is tudunk érteni.