Milan

Cassanóra szívműtét vár, hónapokat kell kihagynia

Az AC Milan hivatalos honlapján közleményben számolt be Antonio Cassano állapotáról. A klub megerősítette, hogy iszkémiás stroke-kal (szélütés) kezelik a csatárt, aki napokon belül kisebb szívműtéten esik át, néhány hónap múlva visszatérhet a pályára.

Az AC Milan hivatalos honlapján közleményben számolt be Antonio Cassano állapotáról. A klub megerősítette, hogy iszkémiás stroke-kal (szélütés) kezelik a csatárt

Mint arról korábban beszámoltunk, a 29 éves játékos szombat este, az AS Roma elleni - 3-2-re megnyert - bajnoki mérkőzés után a repülőgépen lett rosszul, szédülésre, továbbá látási és beszédproblémákra panaszkodott. Másnap reggel beszállították a milánói klinika neurológiai osztályára szélütés gyanújával. Klubja mostanáig nem adott hivatalos tájékoztatást állapotáról.

Miután 72 óráig megfigyelés alatt tartották az olasz válogatott csatárt, és különböző neurológiai és egyéb vizsgálatokat végeztek rajta, a Milan pontos információkkal tudott szolgálni állapotáról. A közlemény szerint Cassano stroke-ját szívprobléma okozta, ezért kisebb kardiológiai beavatkozáson esik át a következő napokban. Az orvosok a műtét után tudják pontosabban megmondani, mikor térhet vissza a futballpályára a támadó, valószínűleg "néhány hónapot" kell kihagynia.

A korábban balhéiról elhíresült Cassano 2011 januárjában igazolt a vörös-feketékhez, miután a Sampdoria felbontotta szerződését.