La Liga előzetes

Cristiano Ronaldóék megtorpedóznák a Sárga Tengeralattjárót

Hat mérkőzéssel folyatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi, 10. fordulója, melyben a várakozáson alul szereplő Villarreal a szárnyaló Real Madrid pályáján próbál kilábalni a gödörből.

Getafe - Osasuna 20.00
hatharom-tipp: 1
Az egymás után két 0-0-s döntetlent játszó Getafe azt az Osasunát fogadja, amely a legutóbbi fordulóban a Pintér nélkül felálló Zaragozát intézte el hazai környezetben (3-0). A madridi csapat a még éppen bennmaradást jelentő 17. helyet foglalja el pillanatnyilag, míg a pamplonaiak a 10. helyen tanyáznak három ponttal lemaradva a nemzetközi szereplést jelentő helyektől. Vadócz Krisztián egykori alakulata azonban idegenben eddig nem tűnik valami acélosnak, két vereség mellett két döntetlent tudnak eddig felmutatni, de mostani ellenfelük odahaza mindössze két gólt tudott rúgni négy mérkőzésen.

Levante - Real Sociedad 20.00 hatharom-tipp:1A liga meglepetéscsapata tovább folytathatja remek sorozatát, hiszen hazai pályán többek között idén már a Real Madridot is legyűrte, ebből kiindulva a San Sebastian-i alakulat nem okozhat gondot a valenciaiaknak. Persze a futball ennél bonyolultabb játék, de a pillanatnyi forma mindenképpen a Levante mellett szól. Juan Ignacio Martinez legénysége az első két fordulóban elért döntetlen után sorozatban hat mérkőzést nyert meg, legutóbbi kirándulásuk alkalmával Juanlu duplájával a Villarreal otthonában mosták el a Bajnokok Ligája-résztvevő Sárga Tengeralattjárót. Ugyan a Barcelona kedden visszavette az első helyet a "békáktól", de amennyiben a Sociedadot két vállra fektetik, a Real Madrid eredményétől függetlenül újra a Levante nevével kezdődik majd a Primera División tabellája. A vendégek nincsenek valami nagy formában, utóbbi négy találkozójukon mindössze egy pontot sikerült összefutballozniuk, ráadásul idegenben utoljára még augusztusban az újonc Vallecano otthonában tudtak pontot szerezni. 


Real Zaragoza - Valencia 20.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp:x
A Valencia elleni rangadó előtt továbbra sem fedezhetjük fel Pintér Ádám nevét a hazaiak keretében. A magyar válogatott játékosa még szeptemberben szenvedett combsérülést, felépülése a vártnál talán kicsivel lassabban halad, így Javier Aguirre nem számolhat vele. Számolhat viszont a Real Sociedad ellen csodás gólt szerző Helder Postigára és Luis Garcíára, elsősorban az ő feladatuk lesz majd győzelemre vezetni csapatukat a nagy nevű rivális ellen. Unay Emery denevérjei kicsit mintha megtorpantak volna, az utóbbi két fordulóban csak két pontot gyűjtöttek, a Mallorca elleni idegenbeli mérkőzésükön izzadságszagú 1-1-et játszottak. A Bajnokok Ligájában is érdekelt Valencia idegenben nem tud egylőre stabil teljesítményt nyújtani, így nagy kérdés, hogy Zaragozában milyen eredményt ér majd el. 


Rayo Vallecano - Málaga 20.00 hatharom-tipp: 2Az újonc fogadja a bajnokság új "nagycsapatát" (?). A sorsolás szeszélye miatt két csúnya pofonba is beleszaladó (Levante, Real) Málaga a Vallecano otthonában térne vissza újra a győztesek közé, és a legutóbb a Betis ellen diadalmaskodó, de odahaza még nyeretlen Vallecano ellen ezt össze is jöhet Manuel Pellegrini gárdájának.

Real Madrid - Villarreal 22.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp:1
Akár a forduló rangadóját is rendezhetnék a Santiago Bernabéu stadionban, de a Villarreal idén bizony jócskán elmarad a tőle elvárható produkciótól. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a nyáron kulcsembereit veszítő (Capdevila, Cazorla) Sárga Tengeralattjáró az idei szezonban kevéssé lesz meghatározó csapata a La Ligának, ráadásul a BL miatt a kettős terhelést sem igazán bírja a szebb napokat is látott alakulat. A jelenleg 16. helyen álló, legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen Villarreal aligha lesz képes komoly ellenállást kifejteni José Mourinho szárnyaló Real Madridja ellen. A Cristiano Ronaldo a Real Madrid sztárja örül a Villarreal ellen szerzett góljának hazai szurkolók előszeretettel emlegetik a két csapat 2010-es madridi randevúját, amikor is a királyiak 6-2-re ütötték ki mostani ellenfelüket. Ronadolóék formáját elnézve bizonyosan nem egy gólszegény mérkőzésre van kilátás, az utóbbi egy hónapot nézve a Realnak 4,5 gól/meccs átlaga van, a liga harmadik legrosszabb védelme ellen pedig aligha fog ez a szám erélyesen leromlani. José Mourinho segítője, a klub egykori játékosa Aitor Karanka azonban óvatosságra int mindenkit. "A Villarreal jobb csapat, mint azt a tabellán elfoglalt helyezése mutatja. Folytatnunk kell azt a játékot, amit a Lyon és a Málaga ellen bemutattunk, és akkor nem kell aggódnunk" - mondta  klubhonlapnak az asszisztens. Karanka közölte, hogy Sahin és Coentrao is csatlakozott az első kerethez, de a két játékos közül talán a portugálnak van esélye a pályára lépni a Villarreal elleni, szerdai összecsapáson. 


Összesen eddig 12 alkalommal találkozott egymással Madridban a két gárda, de 9 Real-győzelem mellett 3 Villarreal-döntetlen a mérleg, vagyis a Sárga Tengeralattjáró még soha nem tudott nyerni a Bernabéuban - nagyobb kockázat nélkül kijelenthető: most se fog...

Mallorca - Sporting Gijón 22.00 hatharom-tipp:1A Real Madriddal egy időben lép pályára a Mallorca is, amely a legutóbb a Granada elleni kiesési rangadót tudta magabiztosan megnyerni hazai pályán. A Gijón a győzelmével sem tudott elmozdulni a 20. helyről, továbbra is csak a hátán nézi minden riválisnak. Idegenben még gólt sem sikerült ezidáig szereznie a Sportingnak, így a mezőny közepén tanyázó Mallorca számít a találkozó esélyesének. Ugyan az elmúlt hóna mozgalmasra sikeredett a mallorcaiak számára, de az edzőváltás és tulajdonosi válság úgy tűnik nem megy az együttes teljesítményének rovására.