NB I előzetes

Vlak veretlenül is óvatos

  • Göbölyös János

Két hét szünet után a 12. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga. Szombaton hat mérkőzést rendeznek, a 11. helyezett Siófok az azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel 12. Vasast fogadja.

A 11. helyezett Siófok az azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel 12. Vasast fogadja.Siófokon gáz van. Nem a csapattal, sőt, kifejezetten örülnek a játékosok annak, hogy az FGSZ Zrt. szponzori szerződést kötött a klubbal. Az együttműködés lényege, hogy a hazai földgázüzlet egyik meghatározó szereplője 2012. végéig pénzbeni támogatásban részesíti a klubot, amelynek így az anyagi háttere biztosított. Mindezt Horváth Károly, jelentette be ügyvezető igazgatóként a klub honlapján, majd mint a szakmai munka első számú vezetője, a Vasas elleni mérkőzésről is nyilatkozott: 

"Nagyon szeretnénk a három pontot Siófokon tartani, mert ez az utóbbi időszakban nem sikerült, annak ellenére, hogy a kieséstől messze vagyunk. A győzelem megszerzése tehát az elsődleges célkitűzés. Tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, mert a Vasas az utóbbi időszakban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, meghatározó játékosokat igazol, és olyan tulajdonosa van, amely két klubot is eltart, tehát anyagilag is jobban állnak. Éppen ezért nagy fegyverténynek tartanám, ha sikerülne nyernünk."

OTP Bank Liga 12. forduló:
FGSZ Siófok–Vasas-Híd
Siófok, 10.15., szombat, 18.00, Vezeti: Oláh Gábor (Butkai Zs., Iványi I.)
Hathárom-tipp: x
Azért Angyalföldön sincs Kánaán, nemrég még az is kérdéses volt, hogy a Vasas lejátszhatja-e a mérkőzését a Fáy utcában. Aztán megoldódott a probléma, olyannyira, hogy a Vasas "ijedtében" kiütötte az Újpestet. Marijan Vlakkal még nem szenvedett vereséget a bajnokságban a csapat, hogy aztán ez a sorozat Siófokon is folytatódhat-e, arra a vasassc.hu-n a horvát edző a következőt válaszolta:     

"Mindkét együttes a kiesés elől menekül, a Siófok hazai pályán eddig még alig vesztett pontot, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Vendéglátónk döntetlent játszott a bajnokság élcsapataival is, tehát óriási hibát követnénk el, ha lebecsülnénk őket. Úgy kell készülnünk, mintha a Debrecen vagy a Videoton lenne az ellenfelünk. A hazai pálya a Siófok mellett szól, tehát biztosra veszem, hogy a mérkőzés komoly erőpróba lesz számunkra."

A Vasas a szezon közben folyamatosan próbálja megerősíteni keretét, csütörtökön ajánlatott tett Bradley Hudson-Odoinak. A 22 esztendős ghánai labdarúgó elfogadta a tervezetet, és rövidesen aláírja a három évre szóló szerződését. Hudson-Odoi a Fulham korosztályos csapataiban együtt futballozott Kasali Yinka Casallal, a Vasas korábban igazolt védőjével.

Marijan Vlak egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy hamarosan keretszűkítést hajt végre, azaz megválik néhány olyan futballistától, aki a teljesítményével nem győzte meg őt. Hogy kik ezek, arra az edző a következőt válaszolta:

"Most még korai lenne arról beszélni, hogy ki megy el és ki marad, ez majd télen lesz aktuális, de a fejemben már közel százszázalékosan megvan, hogy mely játékosoktól búcsúzunk el."

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
Siófok-Vasas
ellenfél eredmény pontszám
SIÓFOK
ZTE II (MK) 2-0 2,50
Honvéd (NB I) 0-0 1
Haladás NB I) 1-2 0
Pécs (LK) 0-2 0
Pécs (LK) 1-1 0,75
Aktuális forma-index* 0,85
VASAS
Budaörs (MK) 2-0 2,50
Pápa (NB I) 0-0 1,25
Újpest (NB I) 3-0 2
Diósgyőr (LK) 0-3 0
Diósgyőr (LK)
1-1 0,50
Aktuális forma-index* 1,25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)