Magyar Kupa

Meleg lehet a pite a Vidinek és a Honvédnak

Kedden a bajnoki listavezető Debrecen és a 2012-ben finálét játszó MTK is kvalifikálta magát a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután előbbi a Dunaújvárost (2-0), utóbbi a Kecskemétet (1-0) győzte le hazai pályán. Szerdán további hat mérkőzést rendeznek, a továbbjutókkal pedig kialakul a legjobb nyolc mezőnye: a bajnoki címvédő Győri ETO a Kaposvár, míg a Haladás a Nyíregyháza ellen juthat tovább. Döntetlen állásról folytatódik az Újpest-Fradi, a Pécs-Honvéd és a Diósgyőr-Videoton párharc is.

A győriek célja a kettős győzelemmel való továbbjutás

Győri ETO - Kaposvár (2-1)

Az egyik legkedvezőbb pozícióból a Győri ETO várhatja a visszavágót. Pintér Attila együttese az egy héttel ezelőtti odavágón 2-1-es győzelmet aratott a Kaposvár otthonában, így akár már egy döntetlen is elegendő lehet a kisalföldieknek az üdvösséghez. A tavalyi döntős Győrnél idén is a nemzetközi kupaindulás a cél, ezért könnyelműsködésnek ezúttal helye nincs, ennek megfelelően a Rába-partiak győzelemre játszanak az OTP Bank Liga sereghajtója ellen. Lipták Zoltán és Djorde Kamber sárga lapos eltiltása miatt a hétvégén nem tud pályára lépni, így ők minden bizonnyal ott lesznek a kezdőben a Rákóczi ellen, mint ahogy Martinez, Strestík, Pátkai és Varga is.

Tervezett kezdőcsapat
Győri ETO: Kamenár - Wolfe, Lipták, Kamber, Lang - Mevoungou, Pátkai, Martinez - Varga, Strestík, Andric.

A Kaposvár utoljára 2004-ben tudott nyerni Győrben, de Prukner László alakulata most sem számít esélyesnek. A Rákóczi elsősorban a bajnokságra koncentrál, a hétvégén igen fontos mérkőzés vár a csapatra a Kecskemét ellen, így a vezetőedző döntésének értelmében az ETO Parkban elsősorban azok a játékosok juthatnak szóhoz, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapnak.

[1613382] 2013-12-04 18:00:00 Győr - Kaposvárx;

Haladás - Nyíregyháza (1-0)

Egy héttel ezelőtt a Haladás Halmosi Péter fejes góljával 1-0-s győzelmet aratott a Nyíregyháza otthonában, így Artner Tamáséknak a Rohonci úton már "csak" meg kell őrizni előnyüket. A tréner azonban nem tartalékol, a legerősebb csapatát küldi pályára, hiszen Szombathelyen mindenképpen a legjobb nyolc közé szeretnének jutni. Ezzel együtt jó pár hiányzója lesz a Haladásnak, hiszen a régóta maródi Mursits, Kalász, Zsirai trió mellett a Videoton ellen remekül teljesítő Pedrag Bosnjak eltiltás miatt nem játszhat, Guzmicsnak a háta, Schimmernek a combja, Fehérnek pedig a vádlija fáj.

Tervezett kezdőcsapat
Haladás: Rózsa – Rajos, Tóth P., Devecseri, Halmosi – Simon, Iszlai – Nagy G., Szakály, Gyurján - Andorka.

"Noha egygólos előnnyel kezdjük a visszavágót, úgy kezeljük a mérkőzést, mintha 0-0-ról indulnánk, egyértelműen a győzelem a célunk. Igazi kupameccs lesz, semmi más nem számít, csak, hogy a legjobb nyolc közé jussunk. Nincs még lefutva a párharc, nagyon oda kell figyelnünk" - mondta Artner Tamás a találkozó előtt a haladas.hu-nak.

A nyíregyháziak utoljára október 5-én a Sopron otthonában tudtak nyerni vendégségben, a Szombathelyre való több száz kilométeres utazás sem növeli az esélyeiket. Ezzel együtt a Szparinak nincs veszítenivalója, Lucsánszky Tamás fiai bátran és felszabadultan játszhatnak a hétvégén dunántúli rangadóra készülő Haladás ellen.

[1613377] 2013-12-04 17:30:00 Haladás - Nyíregyházax;

Kovács István és a Videoton újabb nehéz mérkőzés elé néz / vidi.hu

Diósgyőr - Videoton (0-0)

Egy korábbi cikkünkben kivesézett budapesti derbi árnyékában is igen komoly rangadónak ígérkezik a Diósgyőr és a Videoton párharcra. A két csapat az elmúlt két hétben kétszer is megmérkőzött egymással, de sem a bajnokin, sem a kupameccsen nem bírtak egymással a felek. Tomiszlav Szivics nem repes a boldogságtól, hogy az őszi szezon végén ilyen nehéz ellenfelek ellen kell megmérettetnie a csapatát, de mivel Miskolcon is vérmes célokat tűztek ki az idényre, a DVTK-nak nincs más választása, mint hazai pályán kivívni a továbbjutást. A hétvégén a Győr nyerni tudott a miskolci katlanban, ám a Videoton Szombathelyen 10 ember ellen sem tudta megtartani a vezetést, és végül csak egy ponttal távozott Vas megyéből.

"Tíz napon belül, főleg a szezon végén négy ilyen mérkőzést játszani, azt nem kívánom egyetlen kollégámnak sem. A vasárnapi bajnokin még a hosszabbításban is nyomtuk az ellenfelet az egyenlítés érdekében, büszke vagyok rá, hogy milyen fizikai és mentális állapotban van a csapat. A mi csapatunkban is ezt várom, hogy a hiányzók helyén pályára lépők mutassák meg, lehet rájuk számítani, mert az természetes, hogy a mellőzés idején mindenkiben működik a dac. Azonban nem szavakra, hanem tettekre van szükség, aminek most jött el az ideje." - nyilatkozta Tomiszlav Szivics a dvtk.eu-nak. A Diósgyőrben Ivan Radoš vádlisérülése miatt továbbra is hiányzik, miként a hétvégén cserét kérő Vadász Viktor is biztosan kihagyja a találkozót. Eperjesi Gábor 2 sárga lap miatti eltiltása miatt nem léphet pályára.

A Videoton legutóbbi három találkozóján egyaránt döntetlent ért el, jelen esetben egy hasonló eredmény most továbbjutást is érhet. "Biztos, hogy egy remek, ugyanakkor nagyon nehéz mérkőzés vár ránk szerda este a DVTK otthonában. Mindannyian nagyon elszántak vagyunk, és mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk idegenben a továbbjutást. A legfontosabb, hogy minél közelebb az ő kapujukhoz megszerezzük a labdát, és ne engedjük, hogy felépítsék a támadásaikat. A középpályán kell a legerősebbnek lennünk, talán ez lehet a mérkőzés kulcsa" - mondta a brazil Nildo a vidi.hu-nak.

Hogy melyik együttes jön ki jobban a szerdai találkozóból, azt nehéz megjósolni, mindenesetre az odavágón elért 0-0-s eredményt követően már egyetlen gólnak is óriási jelentősége lehet. A hírek szerint a diósgyőri pálya még viseli az ETO elleni mérkőzés nyomait, ráadásul az időjárás sem fogadja majd kegyeibe a játékosokat.

[1613380] 2013-12-04 18:00:00 Diósgyőr - Videotonx;

Pécs - Honvéd (1-1)

Két ellentétes formában lévő csapat csatáját rendezik a Mecsek alján, ennek ellenére nehéz megmondani melyik fél számít az esélyesebbnek. A pécsiek nagyon meglódultak az ősz végére, Lőrincz Emilék október 19. óta veretlenek a bajnokságban, a legutóbbi két fordulóban Szombathelyen és a Ferencváros ellen is nyerni tudtak idegenben, így önbizalomtól duzzadva fogadhatják a Honvédot. A kispestiek hullámvölgyben vannak, Marco Rossi fiai minden sorozatot figyelembe véve hét találkozó óta nyeretlenek, a hétvégén a Kecskemét ellen csak a 94. percben sikerült egalizálni Filip Holandernek.

A budapesti odavágón a Honvédnak jóval több veszélyes helyzete volt, a második félidő elején a vezetést is sikerült megszereznie, de a baranyaiak egy gyors egyenlítés után megőrizték a döntetlent. Az első mérkőzésen kiállított Hidi Patrik nem lehet ott a Honvédban, így Marco Rossinak továbbra is gondjai lehetnek a középpálya összetételével.

[1613378] 2013-12-04 18:00:00 Pécs - Honvédx;

Lombard Pápa - Siófok (2-1)

A Siófok révén a másik állva maradt nem élvonalbeli csapat is pályára lép szerdán, de Horváth Károly legénységének nem áll túl jól a szénája. A Balaton-partiak az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedtek a Pápától, így Tóth Bálinték hasonló helyzetben vannak, mint a Győr vagy a Haladás, vagyis odahaza akár egy egygólos vereség is továbbjutást érhet.

A hétvégén a Puskás Akadémia vendégeként kapituláló pápaiaknak nem árt óvatosnak lenniük, hiszen a Siófok jó erőkből álló társaság, ráadásul mivel az NB II küzdelmei erre az esztendőre véget értek, már csak erre a meccsre kell koncentrálnia a vendégeknek. Ezzel együtt Pápán nem tudják elképzelni a kupabúcsút.  "A Siófoknak jó csapata van, többségében lelkes fiatalokból áll, nem lesz könnyű dolgunk, de mindenféleképpen továbbjutunk a legjobb nyolc közé. Emellett szeretnénk a közönséget is kiszolgálni, és jó játékkal győzni a Siófok ellen szerda délután"- vázolta terveit Rodenbücher István a pápaiak honlapjának.

[1613379] 2013-12-04 16:00:00 Pápa - Siófokx;
Magyar Kupa
Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés (legjobb oddsok)
16:00 INFO Pápa - Siófok 1.70 3.80 4.10
17:30 INFO Haladás - Nyíregyháza 1.52 3.80 6.00
18:00 INFO Győr - Kaposvár 1.35 4.75 7.40
18:00 INFO ÚJPEST - FERENCVÁROS 2.90 3.35 2.25
18:00 INFO Pécs - Honvéd 2.35 3.30 2.90
18:00 INFO Diósgyőr - Videoton 2.80 3.40 2.35