Forma-1

A Ferrari főnöke szerint Vettel jól megférne Alonsóval

  • MTI

Stefano Domenicali, a Forma-1-es Ferrari istálló vezetője szerint a spanyol Fernando Alonso könnyedén elfogadná csapattársnak Sebastian Vettelt, aki a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka lett.

A Red Bull 24 éves német versenyzőjének jelenlegi szerződése 2014-ben jár le, a szintén kétszeres vb-győztes Alonso megállapodása pedig 2016-ig szól a Ferrarinál.

Vettel és Alonso a Japán Nagydíjon
Domenicali a Gazzetta dello Sport című napilap keddi számában azt mondta, szerinte a két pilóta nagyon jól tudna együtt dolgozni. A csapatfőnök ugyanakkor hozzátette, több olyan versenyző is van a jelenlegi Forma-1-es mezőnyben, akinek a szerződése a közeljövőben lejár, s hétről hétre próbálja bebizonyítani, készen áll arra, hogy a Ferrarihoz igazoljon. "Valószínűleg Lewis Hamilton is köztük van, de erről még korai lenne beszélni" - fogalmazott Domenicali.

Vettel egyébként az idei Olasz Nagydíjon aratott győzelme alkalmával azt mondta, "csak akkor élvezném jobban ezt a sikert, ha vörösben lennék." A világbajnok többször úgy fogalmazott, nem kérdés, hogy álma és vágya valamikor a Ferrarinál versenyezni.

Alonso négy futammal a szezon vége előtt 202 pontjával harmadik a pontversenyben, csapattársa, a brazil Felipe Massa pedig 90 pontjával a hatodik pozíciót foglalja el. A Ferrari a konstruktőrök között a harmadik.