Forma-1

Heidfeld Kubicának ajánlotta sikerét

Nick Heidfeld nyílt levelet tett közzé, amelyben versenyzőtársát, Robert Kubicát méltatja. A német pilóta helyettesíti a Lotus-Renaultnál a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett lengyel kollégáját.

Heidfeld a 3. helyen végzett vasárnapi Malajziai Nagydíjon, ezután tette közé hivatalos oldalán és a német Bild napilapban a következő nyílt levelet:

Nick Heidfeld a Malajziai NagydíjonKedves Robert!

Ugye láttad ezt? A sisakom elejére a logódat, oldalára a lengyel zászlót ragasztottam. Azt akartam, hogy lásd, gondolok Rád. Meg akartam mutatni a rajongóidnak, hogy továbbra is része vagy a Formula-1-nek és ennek a csapatnak. Ez a 3. hely a Tiéd is! Gyakran gondoltam Rád verseny közben. Ahogy áthaladtam a célovalon, óriási boldogság töltött el. Tudom, hogy mit gondolsz most: milyen csodálatos autót épített ebben az évben a Lotus-Renault! A lehető leghamarabb vissza akarok térni, és vezetni ezt a gépet! És te meg tudod ezt csinálni! Kívánom, hogy a rehabilitációd a legjobban alakuljon! Gyógyulj meg mielőbb!
Nick


Robert Kubica február 6-án szenvedett súlyos balesetet az olaszországi raliversenyen, egy Skoda Fabia S2000-t vezetve letért az útról, és nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A balesetben több helyen eltört a jobb lába, a jobb karja és keze pedig rendkívül súlyosan összezúzódott. Állapotához kapcsolódó hír, hogy a napokban már lábra állt, és hamarosan a járással is próbálkozhat. Sérült karját - amit az amputáció fenyegetettt - már ökölbe tudja szorítani. A pilóta azt tervezi, hogy május 1-jén Rómába utazik, ahol részt szeretne venni II. János Pál pápa boldoggá avatásán.