La Liga

Jövő héten dönt a bíróság a bajnoki sztrájkról

  • MTI
megosztom

Jövő héten dönt az illetékes madridi bíróság a profi liga (LFP) sztrájkfenyegetéséről, melynek nyomán elmaradhat a jövő hétvégi forduló több mérkőzése is a spanyol labdarúgás élvonalában.

A profi klubok érdekképviseleti szerve jó ideje kifogásolja, hogy a kormányzat az ő beleegyezésük nélkül készül a futballt érintő, s főleg a mérkőzések televíziós közvetítésével és a sportfogadással kapcsolatos törvény módosítására. Az LFP többségi álláspontja az, hogy változzon meg az eddigi rendszer, vagyis ne legyen kötelező minden játéknapon egy bajnoki mérkőzés ingyenes közvetítése, azaz a liga pénzt akar látni az összes tévés meccs után.

"Semmiféle elmozdulást nem érzékelünk a kormány álláspontjában ez ügyben, mi viszont nem akarjuk, hogy ez a kötelezettség megmaradjon" - jelentette ki szerdán José Luis Astiazarán ligaelnök. Hozzátette, hogy a sztrájkról nem szavaztatták meg a 20 csapatos élvonal és a 32 együttes alkotta másodosztály klubjait.

A Primera Divisón klubjai közül heten - a Villarreal, a Real Sociedad, az Athletic Bilbao, a Real Zaragoza, az Espanyol, a Sevilla és a Málaga - leszögezték: ők játszani akarnak.

A bíróság pénteki tájékoztatása szerint kedden várható ítélet az ügyben.

megosztom