Forma-1

A Renault kártérítést fizet Piquet-nek

  • MTI

A Forma-1-es Renault köteles kártérítést fizetni a háromszoros világbajnok Nelson Piquet-nek és fiának, Nelson Piquet Juniornak - döntött kedden a Londoni Legfelsőbb Bíróság.

RenaultAz ítélet szerint a francia istállónak nyilvánosan bocsánatot is kell kérnie a Piquet-famíliától, amiért csalónak nevezte őket. A kártérítés összegét nem hozták nyilvánosságra. Flavio Briatore volt Renault-csapatfőnököt tavaly szeptemberben örökre eltiltotta a nemzetközi szövetség (FIA), mert a 2008-as szingapúri GP-n Piquet Junior - elöljárói utasítására - szándékosan okozott balesetet, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a csapattárs spanyol Fernando Alonso előnyre tett szert és végül a futamot is megnyerte.

A Renault kétéves, felfüggesztett eltiltást kapott, Alonsót felmentették, és az istállótól még augusztus elején menesztett Piquet Juniort sem marasztalták el. Briatore és Pat Symonds, a volt főmérnök - akit eredetileg ötéves eltiltással sújtottak - büntetését a párizsi bíróság eltörölte, majd a FIA úgy határozott, hogy a két szakember 2013 január elsejéig nem vállalhat szerepet az autósportban. Piquet Junior jelenleg az észak-amerikai NASCAR-sorozat egyik szekciójában versenyez.