NBA

James lazán verte korábbi csapatát

A Heat 118-90-re győzte le a Cavaliers-t

  • Maruzsa István

LeBron James vezérletével sima győzelmet aratott a Miami Heat a Cleveland Cavaliers otthonában. A hátvéd egykori csapata ellen kimagaslóan teljesített, 38 pontot szerzett. A kissé nehezen összeálló Heat először játszott igazán jó meccset a szezon során. A Phoenix Suns szintén idegenben tudott nyerni, a Golden State-et verték. Steve Nash volt a csapat vezére, aki 16 asszisztott osztott ki társainak.

James először tért vissza a clevelandiLeBron James a Heat mezében arénába nyári eligazolása óta, és egyértelműen ő nyújtotta a legjobb teljesítményt. Igaz, nem is ütközött sok ellenállásba egykori csapattrásai részéről. Mindössze 30 percre volt szüksége, hogy szórjon 38 pontot, kiosszon 8 asszisztot és szinte egyedül unalmassá tegye a meccset. A magabiztos győzelemhez persze szükség volt Wade 22, James Jones 18 és Bosh 15 pontjára is.

A másik oldalon igazán csak Gibson dicsérhető, aki 21 pontot szerzett. Kifejezetten rosszul teljesített viszont a Cavaliers hátvédpárosa. Mo Williams és Anthony Parker együtt összesen háromszor talált be mezőnyből 12 kísérletből.

Nem csoda, hogy félidőben már 59-40-re vezetett a Heat, amit csak tetézett James harmadik negyedben szerzett 24 pontja. Meg az sem csoda, hogy a záró játékrészt az egykori clevelandi sztár a padon töltötte. Nem volt rá szükség, a csereemberek is magabiztosan tudták tartani a különbséget. A Miami 118-90-re győzött. A Cleveland bebizonyította James-nek, hogy volt oka eligazolni.

Oaklandben is volt egy visszatérő, igaz, Jason Richardson már járt néhányszor a Golden State csarnokában azóta, hogy 2007-ben elhagyta a csapatot. Egykori szurkolói kedvesen fogadták, saját bevallása szerint a bemutatásakor felhangzó üdvrivalgás is hozzásegítette a 25 pontos teljesítményéhez. Na meg Steve Nashnek is volt ebben szerepe, aki összesen 16 gólpasszt adott csapattársainak a 13 pontja mellett. A Phoenixből Grant Hill emelkedett még ki, aki 24 pontot szerzett.

A Suns csapatmunkájával szemben kevés volt Ellis 38 és Lee 25 pontja, mivel nem nagyon tudtak felnőni melléjük a társak. Nagy különbség azért nem alakult ki a két együttes között, a Phoenix 107-101-re nyert.


További eredmények:

Cleveland Cavaliers-Miami Heat 90-118
Golden State Warriors-Phoenix Suns 101-107