NB I

Óvatos "nyuszifutball" várható a kiesési derbin?

Semmi nem indokolja azt, hogy a Debrecen-MTK meccsen gólparádét várjunk a felektől.

Kiemelten fontos rangadóra kerül sor az NB I hátsó régiójában szombat este. A Debrecen az MTK-t fogadja hazai pályán és a vesztes fél nagyot léphet az esetleges kiesés felé. Ám a csapatok gyenge formában vannak, ez pedig óvatos futballban és kevés gólban mutatkozhat meg.

   
Debrecen Döntetlen MTK
1.90 3.40 3.80

Bár a debreceni gárda a Gyirmót, valamint a Vasas legyőzésével életjeleket kezdett mutatni, a hétközi fordulóban Mészárosék kulcsfontosságú három pontot buktak Mezőkövesden, nagyot lökve ezzel Szivicsék esélyein. A csapat támadójátékáról mindent elmond, hogy a legjobbnak tartott támadó, Szuk még egyetlen alkalommal sem talált be a bajnokságban, klasszikus csatárgól pedig egyetlen egy született október vége óta, Angyalföldön Könyves találatával nyert a Loki.

Persze Tamási Zsoltéknál sem jönnek futószalagon a gólok, a kék-fehérek az utóbbi öt meccsen mindössze négyszer találtak be és legutóbb a saját pályájukon is gólképtelenek maradtak a Haladással szemben.

[2295561] 2017-04-15 18:30:00 Debrecen - MTKx;5

Bár a győztes fél nagyot léphet a bennmaradás felé, azt se felejtsük el, a Diósgyőr közben Sopronba látogat, ahol ha vereséget szenved Bódog Tamás csapata, egy döntetlen sem lenne annyira vészesen rossz eredmény a feleknek - különösen az MTK-nak.

A két csapat jelenlegi támadójátékától nem várhatunk túl sokat, sokkal inkább számítunk óvatos futballra szombat kora este, mintsem gólparádéra. Az elmúlt években sem potyogtak igazán a találatok, az utóbbi hat meccsből csupán egy találkozón esett legalább három gól és mi most is inkább egy 0-0-ra, 1-1-re vagy 1-0-ra szavazunk, mintsem egy látványos, adok-kapokra.

hatharom.com
2.5 gól alatt
@1.60
2017-04-15;212
209575