Magyar Kupa

Előrehozott kupadöntő lesz a Loki-Fradi?

Az újpesti ötös után nem biztos, hogy a Debrecennek lesz kegyelem a Fradi részéről.

"Az idei két bajnoki meccsünk alapján versenyre tudunk kelni a Ferencvárossal, és úgy gondolom, ha sikerül a bravúr a MOL Magyar Kupában, azzal a sorozat esélyesévé lépünk elő" - nyilatkozta néhány nappal ezelőtt Dzsudzsák Balázs, a Debrecen csapatkapitánya. Noha az oddsok alapján ez nem biztos, hogy így van, hiszen a játéknap előtt még az Újpest, a Paks, a Diósgyőr és a Kecskemét is esélyesebb volt a végső győzelemre, mint a hajdúságiak, a Loki tényleg nagy lépést tenne a favorit kiverésével.

4357843

Hogy ez mennyire pokolian nehéz feladat lesz, azt nem csak az oddsok jelzik, de a Fradi hétvégi játéka is. A bajnoki címvédő ugyanis igen csúnyán likvidálta az újpesti reményeket és egy ötössel távozott a Szusza Ferenc Stadionból. Vészjósló lehet a Debrecennek, hogy nem csak Varga Barnabás, de Alekszandar Pesics is parádés formában van, hogy akkor Kenan Kodróról ne is beszéljünk, aki bevetésre éhesen vár.

Nem is teljesen egyértelmű, milyen kezdővel áll majd fel Dejan Sztankovics szerda este, mindenesetre a IV. kerületben Varga Barna csak 67 percet játszott, míg mondjuk Samy Mmaee, Muhamed Besic, az említett Kodro vagy Abena pályára sem lépett. Az biztos, hogy a szerb tréner variációs lehetőségei végtelenek...

[4357843] 2024-02-28 19:00:00 DVSC - Ferencvárosx;15

És pont ez az, ami a túloldalon nagyon nincs meg jelenleg. Ugyan a Loki is győzelemmel hangolt, azért a Puskás Akadémia elleni 1-0 távol volt a meggyőző sikertől. A pozitívum, hogy sikerült a legutóbb még hatot gurító felcsútiakat nullán tartani, a negatívum viszont ismét a csatárjáték. Thor sérülése miatt ugyanis kizárólag Bárány bevethető csatárként, akinek alternatívája a profi szerződéssel két hónapja rendelkező Batai Tamás.

Nem is kérdés, a Lokinak a meccseit a középpályán kell megnyernie, ahová viszont egyelőre nem tudott beilleszkedni a rekordigazolás, Szuhodovszki Soma sem. Valószínűleg őt Szrdjan Blagojevics mester a padra ülteti, és alighanem Stefan Loncar kezd majd a szokásos 4-5-1-es felállásban. Rajta kívül Szécsi Márk is visszakerülhet a csapatba.

Ha Magyar Kupa, akkor Logibet! Kövesd a tippmestereket és kaszálj az MK-tippekkel!

Nagyon kell mindkét csapatnak a siker, az biztos. A Lokinál a dobogóra nincs sok esély, így a nemzetközi kupaindulás az MK elhódításával elérhető, míg a Fradinál alighanem cél a duplázás. Nagyok tehát az elvárások, de általában amikor Debrecenben ez így van, akkor jön a kijózanító pofon, és ez most is benne van a pakliban.

Az Olimpiakosz elleni kiesést követően egy gyengébb, motiválatlanabb Fradit vártunk az Újpest ellen, de nem lett igazunk. Így azt sem merjük mondani, hogy Debrecenben se lenne simán favorit a fővárosi csapat. Mi előzetesen 1.70-1.80 körülre tippeltük a vendégek győzelmét, ehhez képest duplázón jött ki a Fradi sikere. Ezt azóta némileg visszacsapkodták a fogadók, de még így is megfontolandó lehet a "V".

Mi viszont inkább a gólokra megyünk rá, méghozzá ugyanazzal a tippel, amellyel nemrég nyertünk. Úgy véljük, a Loki ismét hamar szeretné meglepni a Fradit, így annak ellenére, hogy egy meccses kupapárharc, nem számítunk óvatkoskodásra.

 


✅ Tipp #1: 1. félidő 1.25 gól felett @2.12

 

[4357843] 2024-02-28 19:00:00 DVSC - Ferencvárosx;