NB I

Égő lenne, ha itt is pofára esne a Fradi

Megkezdheti a tavaszi menetelését a Ferencváros, az első állomás a Hajdúság.

   
  1 x 2
Debrecen-Ferencváros 3.40 3.30 2.05

Habár a 4. és a 10. helyezett összecsapását ritkán nevezhetjük rangadónak, az elmúlt évek egyik legpaprikásabb, legizgalmasabb mérkőzése az aktuális Debrecen-Ferencváros rangadó volt. Mindkét csapat győzelmi kényszerben lép pályára, így most sem számíthatunk sétagaloppra egyik féltől sem.

Mindkét gárda alapos vérfrissítésen esett át, a Debrecenhez számtalan idegenlégiós, valamint a Vasastól Osváth Attila is érkezett, míg a létszám felettivé vált külföldiektől megszabadultak.

A héten tartott szurkolói ankéton a portugál mester, Leonel Pontes őszintén elmondta, hogy most nincs itt az ideje a kísérletezgetésnek, a csapat ugyanis nem áll jól, így vélhetően nem játszatja majd tavasszal túl sokat a fiatal tehetségeket. A posztján megerősített vezetőedző úgy nyilatkozott, a legfontosabb cél télen a támadó szekció megerősítése volt, amely többek között a dél-koreai Szuk Hjun Dzsunnak köszönhetően sikerült is.

[2295516] 2017-02-18 18:00:00 Debrecen - Ferencvárosx;10

A hajdúsági gárda egyébként felemás felkészülésen van túl, mert a barátságos találkozók jó részén nem villogott a csapat, a Sahtar Donyeck ellen nagyon elégedett volt a látottakkal Pontes.

A Ferencvárosnál sem szundikáltak télen, az erősítések pedig azt jelzik, a Fradi nem nézi tétlenül, ahogy elhúz mellette a mezőny, szeretnék ledolgozni a négypontos deficitet a Vidi-Honvéd-Vasas trióval szemben. A Bognár-Botka-Koch-Moutari-Sternberg-Kleinheisler hatosfogattal megerősített címvédő jól is kezdte az évet, a Honvéd elleni kupasiker után pedig a három pontért utaznak a Nagyerdőbe.

Fotó: Csakfoci

A fradi.hu-nak nyilatkozva Thomas Doll elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít, ám győzelmi esélyekkel utaznak a Cívisvárosba.

"Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Debrecen és a Fradi mindig küzdelmes meccseket vív egymással. Hozzánk hasonlóan az ő csapatuk is sokat változott a télen. A tabella alján helyezkednek el, ezért nagy szükségük van a pontokra, akárcsak nekünk. Természetesen a győzelemért megyünk Debrecenbe. Van esélyünk a bajnokság megnyerésére, ennek érdekében pedig nem veszíthetünk több pontot. Motiváltan, tiszta fejjel kell kimenni a pályára. Ha úgy játszunk, mint a Honvéd ellen, akkor megnyerhetjük a találkozót."

A tréner a kicserélődött kerettel kapcsolatban elmondta, fokozatosan épülnek be az új játékosok, így még vélhetően nem lesz tökéletes a csapat játéka.

"Három-négy hete dolgozunk együtt az új játékosainkkal, és úgy gondolom, napról-napra jobban ismerik egymást, ezt már a mérkőzéseken is érzékelni lehet. Ez nagyon fontos, amikor hat-hét új játékost kell beépíteni. A Honvéd ellen ezt be is bizonyítottuk, de vannak még apróságok, amin javítanunk kell. Figyelnünk kell arra, hogy ne veszítsünk annyi labdát, ügyelni kell a gyorsaságra, szóval van még munka bőven."

Fotó: HAON

A DVSC a kiesés ellen menekülve, a Fradi pedig az aranyérem felé vezető úton van győzelmi kényszerben, az egy pont különösen a fővárosiaknak lenne csalódás. Az elmúlt években a zöld-fehérek rendre jól szerepeltek a sikerkorszakot maga mögött tudó Debrecen ellen, habár tavaly áprilisban a Lokié lett a három pont.

Bár vélhetően a Debrecen is összekapja magát a tavaszra és a hajrára egészen a felsőházig kúszhatnak, most még vereséget várunk tőlük a hatalmas menetelésre készülő ferencvárosi gárda ellen.

hatharom.com
Ferencváros nyer
@2.05
[2295516] 2017-02-18 18:00:00 Debrecen - Ferencvárosx;
2017-02-18;212
209575