Darts-vb

Wade, Klaasen és Huybrechts is csatlakozott a legjobb 16-hoz

  • Cesc18

A darts-vb szerdai játéknapjának délutáni szakaszában minden meccsen a papírforma érvényesült.

Szerda délután a 11. játéknap vette kezdetét, a nyitómeccsen a 13. kiemelt Kim Huybrechts és a 2015-ös junior világbajnok Max Hopp feszült egymásnak. A rutinos belga játékos az első három szett mindegyikében csak egy leget engedett a német riválisának, és ehhez még csak igazán jól sem kellett játszania. Hoppnak nem jött a tömeg és a kiszállóknál is szenvedett. A negyedik felvonásban jutott el addig, hogy egy legre került a szépítéstől, de ezt a partit Huybrechts kezdhette, aki ellenállást nem tűrően húzta be. Különösebb erőlködés nélkül is sima 4-0-s győzelmet aratott a belga. 

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót!

A folytatásban a háromszoros elődöntős James Wade és az 1996-os BDO világbajnok Steve Beaton nézett farkasszemet egymással, avagy egy angol házirangadóra került sor. Wade a becenevéhez méltóan, mint egy gép, úgy dobott a mérkőzés elején. 111.17 pontos körátlaggal húzta be az első szettet, majd tartva ezt a szintet, a második és harmadik felvonás is az övé lett. Jól játszott Beaton, de ezzel a tömeggel nem tudott konkurálni. Egészen a negyedik játszmáig, amiben egy 11 nyilas leget és egy 112-es kiszállót is bemutatott és kicsit a semmiből hozott egy szettet. Szorosabbá azonban nem tudta tenni a meccset, a lendület mindkét oldalon alábbhagyott, de Wade koncentrált jobban és 4-1-re megnyerte a találkozót.

Pazar menekülő Beatontől:

A délutáni program utolsó összecsapásán a tavalyi elődöntős Jelle Klaasen és a 23. kiemelt Brendan Dolan mérte össze a tudását. Remekül kezdődött a mérkőzés, hiszen az első szett döntő legben dőlt el, ahol mindketten dobtak a vezetésért. Dolan 108-ról próbálkozott, de hiába találta el a tripla 18-at, utána szektort tévesztett a bullt pedig elhibázta, így a hollandé lett az első felvonás. A másodikban szintén volt lehetősége az északírnek, 1-0-nál brékelhetett volna, de ismét nem élt a lehetőséggel, Klaasen viszont köszönte szépen és kétszettes előnyre tett szert. Szoros csatát hozott a harmadik játszma is, Dolan egy 135-ös kiszállóval villant, de a szettet ezúttal sem tudta elhozni, és ugyanez megismétlődött a negyedik felvonásban is. Az északír egy 101 és egy 142-es kiszállót is megoldott, kezdésből azonban nem tudott konkurálni a holland első hat perfekt nyilával, így Klaasen 4-0-lal abszolválta a meccset. 

Dolan látványos 135-ös kiszállója:

Eredmények, második kör (december 28, szerda):
Mérkőzés Eredmény
Kim Huybrechts (13)-Max Hopp 4-0
James Wade (6)-Steve Beaton (27) 4-1
Jelle Klaasen (10)-Brendan Dolan (23) 4-0