Darts

Álomdöntő tuti nem lesz, de ettől lehet izgalmas

Vasárnap véget ér a frankfurti darts csapat-vb, az biztos, hogy angol-holland döntőt nem rendeznek.

Vasárnap két etapban befejezik a Frankfurtban zajló darts csapat-világbajnokság küzdelmeit, a délutáni negyeddöntős program után az esti műsorban az elődöntők és a döntő következik.

A játéknapot a vb meglepetéscsapata, Szingapúr vívja Belgium ellen. Az ázsiai válogatott a 63 éves Paul Lim vezérletével Skóciát és Spanyolországot is legyőzte, így a Huybrechts-fivérek számára sem érdemes fél vállról venni a találkozót, de a belgák egyébként is mindig odateszik magukat a vb-ken, az eddigi két meccsükön is nagyon koncentrált játékot mutattak be. Játéktudásban egyértelműen Belgium az erősebb, ám ha a szingapúriak megint jól taktikáznak és Lim játszik majd Ronny-val, akkor lehet esélyük a párosig elvinni a mérkőzést, de ezzel együtt úgy gondoljuk, hogy a 2013-as döntős Belgium sikerrel veszi majd az akadályt.

Negyeddöntők  
Szingapúr - Belgium 3.75 1.18
Oroszország - Wales 3.45 1.22
Anglia - Ausztria 1.30 3.00
Németország - Hollandia 5.75 1.07

Ha már meglepetéscsapat, akkor Oroszország is megérdemli ezt a jelzőt. A nyolcaddöntőben az Orecskin-Koltsov páros Ausztráliát győzte le 2-1-re, és hogy ez mekkora szó volt, arról a győzelmükre kínált hatszoros szorzó mindent elmond. A négy közé jutásért az oroszok a 4. kiemelt Wales ellen lépnek színpadra, amely Finnország és Írország ellen is egy ki-ki meccsen tudott továbbjutni. A Gerwyn Price-Mark Webster duó rutinja ebben a párosításban aranyat érhet, főleg úgy várhatunk maximális koncentrációt a walesi csapattól, hogy tisztában vannak azzal, hogy idén óriási esélyük van eljutni a fináléig.

A délutáni program második felében lépnek pályára az igazi sztárok. Négy órára van kiírva az Anglia-Ausztria rangadó, amely talán a legnagyobb izgalmakat hozhatja. A címvédő angolok szombaton Dél-Afrikát legveszteség nélkül páholták el, így a két egyéni után már mehettek is készülni a következő napra. Ausztria viszont kifejezetten veszélyes ellenfél lehet, hiszen Mensur Suljovic és Rowby-John Rodríguez is tapasztalt PDC-s játékosnak számít, a várakozásnak megfelelően szerepelt is mindkét osztrák az eddigi meccseken. A papírforma szerint Lewis-Suljovic és Chisnall-Rodríguez meccseket rendeznek majd az egyéniben, amely éppúgy lehet 2-0, mint ahogy nem. Mi viszont úgy véljük, amennyiben Lewis le tudja győzni Suljovicot, úgy Chisnall nem fogja elengedni párosig ezt a meccset és Anglia esélyeshez méltóan továbblép az elődöntőbe.

A délutáni programot a házigazda németek és a topfavorit hollandok zárják. A német válogatott a két 21 éves játékosával fennállása egyik legjobb eredményét érte el azzal, hogy bejutott a legjobb nyolcba, Hollandia ellen tehát abszolút ünnepre és fieszta hangulatra számíthatnak. Van Gerwenék szombaton páros meccsre kényszerültek az Egyesült Államok ellen, miután Barneveld nagy meglepetésre kikapott Larry Butlertől (az amerikai sikere 10-szeres pénzt fizetett), de MvG vezetésével simán hozták a négyes játékot. A 2015-ös ifjúsági világbajnok Max Hopp már többször bizonyította, hogy klasszis játékra képes, ám a mostani MvG ellen nem adnák neki sok esélyt, mint ahogy a rutintalan Martin Schindlernek sem Barneveld ellen - ezzel együtt az 1.07-es holland szorzót inkább otthagynánk a bukiknak.

A délutáni program után az esti műsorban az elődöntők következnek. Miután Anglia és Hollandia azonos ágon szerepel, így biztosan nem ismétlődik meg a tavalyi finálé, ez viszont óriási lehetőséget jelent az olyan csapatok számára, mint például Belgium vagy Wales.

hatharom.com
Belgium+Wales+Anglia
@1.87