Darts

Nem marad izgalom az Ítéletek Éjszakájára?

A rotterdami kitérő után visszatér a Premier League-mezőnye a szigetországba, csütörtök este Manchester látja vendégül a világ legjobbjait, ahol a nyolcadik fordulóra kerül sor.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1000-en vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

Élesedik a helyzet, hiszen jövő héten két játékostól búcsút veszünk, így a tabella végén tanyázóknak csipkedniük kell magukat, ha nem szeretnének kiesni. De mielőtt róluk esne szó, lássuk a játéknap rangadóját, melyen két holland, az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld és a világelső Michael van Gerwen lesznek a főszereplői. Igazi presztízscsata ez, párbajsorozatuk 45. epizódjára kerül sor, a Premier League keretén belül pedig 11. alkalommal randevúznak. Elég emlékezetes csaták fűződnek hozzájuk, elég csak a tavalyelőtti vb-összecsapásukra gondolni, amely elképesztő színvonalú és drámai ütközetet hozott, méghozzá Barney-sikerrel fűszerezve.

A kis múltidéző után lássuk mi várható a mostani meccsükön. Egy héttel ezelőtt Rotterdamban hazai közönség előtt mindketten nyerni tudtak, pedig hát könnyű dolguk egyiküknek sem volt, hiszen Barneveld Gary Andersonnal, míg Van Gerwen Phil Taylorral mérkőzött meg. Brutális atmoszféra fogadta őket, amit egyértelműen a rutinosabb holland lovagolt meg jobban. Barney csodás játékkal tiporta földbe a kétszeres világbajnok skótot. Ezzel egyébként le is taszított Garyt a negyedik helyről. MvG még jobban áll, egyedüliként veretlen a mezőnyben, úgy áll a második pozícióban, hogy egy meccsel kevesebbet játszott - ezt egyébként ezen az estén pótolja be James Wade ellen. 

Már meg sem lepődünk azon, hogy egy ilyen derbin is toronymagas favoritnak hozták ki Van Gerwent az oddsmesterek...Mondanunk sem kell, hogy hiába játszik jó ideje szenzációsan, az érték nem az ő 1.25-ös szorzójában van. Barney iszonyat veszélyes játékos, aki pontosan tudja, hogyan lehet borsot törni egy olyan dobógép orra alá, mint "Mighty Mike".

Az elmúlt két fordulóban Peter Wright szállította a profitot számunkra, és úgy véljük, hogy nála jobb tippet ezen az estén sem találhatunk. Igaz, messze most lesz a legnehezebb dolga, hiszen a legendával, Phil Taylorral néz majd farkasszemet. Nem szokott azonban megijedni tőle, tavaly nem csak a Premier League-ben, de a Grand Slamen és a World Series of Darts nagydöntőjében is legyőzte őt. Taylor ráadásul finoman szólva sincs jó formában, bár azt hozzá kell tenni, hogy az elmúlt két hétben, azért a közönséggel is meg kellett harcolnia...

hatharom.com
Wright nyer
@ 1.85

Ahogyan említettük, Van Gerwen most pótolja be az elmaradt meccsét. Papíron egy sima összecsapás vár rá, még úgyis, hogy James Wade közvetlenül mögötte áll a tabellán. Ugyanakkor az angol amennyire jól kezdett, az utóbbi időben éppen annyira nem volt meggyőző. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy ő volt a legutolsó, aki major meccsen képes volt legyőzni a holland zsenit, igaz, ennek már több, mint egy esztendeje. Ahhoz, hogy ez megismétlődjön kelleni fog Van Gerwen is, Wade ugyanis az idei kiírásban még egyszer sem dobott 100 feletti átlagot, és hiába tud remekül fókuszálni a fontos legekre, csak abban bízhat, hogy kap némi segítséget a hollandtól.

Címnek azt is adhattuk volna, hogy előrehozott Ítéletek Éjszakája, hiszen Kim Huybrechts-nek és Jelle Klaasennek is pontszerzési kényszer alatt kell színpadra lépnie. Három-három ponttal állnak a tabella utolsó két helyén, míg a bennmaradásért érő nyolcadik pozícióban Dave Chisnallnak hat pontja van. Minimum egy pontot tehát muszáj elcsípniük, ha nem szeretnének jövő héten úgy Cardiffba utazni, hogy már nem lesz tétje a meccsüknek. Azt nem lehet mondani, hogy könnyű dolguk lesz, hiszen Huybrechts Andersonnal, míg Klaasen Lewisszal csap össze. 

Manchester, 8. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Michael van Gerwen-James Wade 1.18 6.75 7.25
20:45 Kim Huybrechts-Gary Anderson 5.00 5.25 1.35
21:15 Peter Wright-Phil Taylor 1.85 4.30 2.75
21:45 Jelle Klaasen-Adrian Lewis 4.20 4.65 1.50
22:15 Raymond van Barneveld-Michael van Gerwen 6.25 6.00 1.25

Kattints a képre a játékért!