Darts

Barney varázsolt, Van Gerwen kiszenvedte

A szoros meccsek elmaradtak Rotterdamban, de így is bőven adott beszédtémát a 7. forduló, íme az est összefoglalója.

Varázslatos hangulat fogadta a játékosokat Rotterdamban. Az est nyitómeccsén James Wade és a 13 ezer szurkoló támogatását élvező Jelle Klaasen lépett színpadra. A hollandnak volt fontosabb a győzelem, hiszen az utolsó helyről várta ezt az összecsapást. A hazai közönség ellenére azonban nagyon nem sikerült kihoznia magából a legjobbat. A mérkőzés elején még viszonylag jól tartotta a lépést az angollal, ám a hetedik legben kinyílt az olló köztük és Wade 5-2-re lépett meg. Klaasennek a kilencedik felvonásban öt lehetősége volt visszajönni a meccsbe, de egyikkel sem élt, innentől pedig már nem osztottak neki lapot, Wade 7-3-mal húzta be a két pontot. 

Szeretsz a statisztikák között böngészni? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala!

A folytatásban egy skót-angol derbi következett, méghozzá a listavezető Peter Wright és Dave Chisnall főszerepelésével. A skót élete formájában játszott az elmúlt hetekben, így ezen a meccsen is favoritnak számított. Már az elején egy 120-as kiszállóval és gyors brékkel jelezte angol riválisának, hogy mire számíthat. Chizzy ugyan még vissza tudott kapaszkodni, de hasonlóan az első meccshez, a hetedik legben már itt is komoly különbség alakult ki a felek között, azaz Wright 5-2-re húzott el. Az angol egy zseniális 123-as kiszállóval szépített, majd tovább is zárkózhatott volna, de a duplák cserbenhagyták, így a skót 7-4-re diadalmaskodott. 

Az est harmadik ütközetén a várva várt Eye Of The Tiger című nóta csendült fel, azaz a hazai kedvenc Raymond van Barneveldet szólították a küzdőtérre, ellenfele pedig a kétszeres világbajnok Gary Anderson volt. A skót az elmúlt 11 meccsükön legyőzte a hollandot, így Barneynak akadt miért visszavágnia. Ennek tudatában kezdte a meccset, már a második legben egy 12 nyilassal elvette ellenfele kezdését. Andersonnak 3-1-nél lett volna lehetősége visszajönni, ám elpuskázta a kiszállót, innentől pedig nem tudta tartani a lépést a zseniális formában dobáló hollanddal. Barney egészen 5-1-ig húzott el, többek között egy 156-os kiszállónak köszönhetően. Mindent megtett Gary, egy 100 feletti kiszállóval szépített, ám ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, Barney egy 10 nyilassal bebiztosította az egy pontot, majd kezdésből mellé pakolta a máikat is. 

A Barney-parádé után egy kiesési rangadó következett Kim Huybrechts-cel és Adrian Lewisszal a fedélzeten. A belga kifejezetten jól kezdte a meccset, ám egy kisebb összeszólalkozás után - Lewis szerint Huybrechts dobogott, majd miután ezt látványosan eljátszotta egy dobás után, a bíró mindkettejüket figyelmeztette - teljesen szétesett, az angol viszont begyújtotta a rakétákat. Hat leget nyert zsinórban Lewis és 1-3-ról 7-3-ra fordította meg a meccset, amivel nagy lépést tett a bennmaradást illetően. 

Utoljára maradt a forduló slágermeccse, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és a világelső Michael van Gerwen csúcsrangadója. Ahogyan Barney, úgy Van Gerwen is hihetetlen atmoszféra közepette sétálhatott fel a színpadra, és ez a buzdítás a mérkőzés alatt sem hagyott alább. Azonban honfitársával ellentétben, a ranglista-vezető holland nem kezdett jól, Taylor magabiztos játékkal 3-0-ra lépett el. A negyedik legben már kezdett ébredezni Van Gerwen és szépen fel is építette magát, sorozatban öt leget nyerve már nála volt a vezetés. Taylor a kilencedik legben tudta megállítani a holland hengert, 4-5-re zárkózott, a tizedik partiban pedig arra is megvolt a lehetősége, hogy 5-5-re egalizálja az eredményt. Nem sikerült azonban megdobnia a duplákat, így Van Gerwen egy pontot már biztosan zsebre vághatott, és miután hátsó pályáról is hozott még egy leget, a győzelem is az övé lett. 

Rotterdam, 7. forduló eredmények:
James Wade-Jelle Klaasen 7-3
Peter Wright-Dave Chisnall 7-4
Raymond van Barneveld-Gary Anderson 7-2
Kim Huybrechts-Adrian Lewis 3-7
Phil Taylor-Michael van Gerwen 4-7

Kattints a képre a játékért!