Darts

Anderson varázsolt, Taylor nagy mélységből támadt fel

Van Gerwen és Barney is komoly verést osztott ki, Lewis és Wade pedig lépéshátrányba került a riválisaival szemben. Íme a 9. forduló összefoglalója.

Csütörtök délután érkezett a hír, hogy Kim Huybrechts családi okok miatt nem áll színpadra Cardiffban, így az Ítéletek Éjszakáján ezúttal négy mérkőzést rendeztek. A belga egyébként már biztos kiesőként mondta vissza a részvételt, Peter Wright lett volna az ellenfele, aki így 7-0-lal kapta meg ezt a meccset.

Ezzel az is eldőlt, hogy Jelle Klaasen szerezte meg a 9. helyet és a plusz 5 ezer fontot. A holland így abszolút nyomás nélkül állhatott ki Phil Taylor ellen az est nyitómeccsén, amit a találkozó elején remekül meg is sikerült lovagolnia: dupla brékkel 4-1-es előnyre tett szert. Taylornak komoly mélységből kellett kapaszkodnia, de többek között egy 11 nyilassal szépen támadt fel, ezzel arányosan a holland pedig leromlott, így pillanatok alatt már az angol legendánál volt az előny (5-4), sőt, dobhatott a biztos egy pontért. Ezt a lehetőséget elszalasztotta, de nem bosszulta meg magát ez a hiba, 6-5-nél ugyanis ismét nyomást tudott helyezni Klaasenre, aki ezúttal már nem úszta meg, hogy brékelje őt Taylor. Az "öreg" ezzel a rájátszást illetően nagyon fontos két pontot húzott be.

Nagy napot fogott ki Anderson. - Fotó: PDC

Szeretsz a statisztikák között böngészni? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala!

Az angol-holland derbi után két kétszeres világbajnok, Gary Anderson és Adrian Lewis lépett a küzdőtérre. Ugyanannyi ponttal várták ezt a fordulót, így egy rettentő fontos meccs előtt álltak. Lewis remekül kezdett, viszonylag korán sikerült elvennie a skót riválisának kezdését, sőt, akár 3-1-re is megléphetett volna. Ez azonban nem jött össze neki, és mint utólag kiderült, ez jelentette a fordulópontot. Innentől ugyanis Anderson legről-legre egyre inkább bepörgött, egy 143-as kiszállóval 5-2-re alakította az eredményt, majd ezt hátsó pályáról egy 170-nel fejelte meg, ami végképp megpecsételte az angol sorsát. 

A "Repülő Skót" 107.13 pontos körátlaggal és 78%-os kiszállózással gázolt át Lewis-on. 

A folytatásban Raymond van Barneveld és James Wade feszült egymásnak. Előbbi hárommeccses győzelmi sorozattal érkezett Cardiffba, és gyorsan jelezte az angolnak, hogy Walesből is két ponttal szeretne távozni. Wade rögtön az első kezdését elbukta, majd a következőt is, így 0-5-nél azért kellett küzdenie, hogy elkerülje a söprést. Ez végül összejött neki, de pontot esélye sem volt szerezni, végig hatalmas különbség volt köztük, az angol 85 alatti átlagot dobott, míg Barney magabiztosan 95-100 között mozgolódott. 

Van Gerwen esélyt sem adott ellenfelének. - Fotó: PDC

Zöldbe és sárgába öltöztek a walk on lányok, azaz Michael van Gerwent és Dave Chisnallt szólították a küzdőtérre az est utolsó összecsapásán. Chisnall pillanatok alatt hasonló helyzetben találta magát, mint Wade, annyi különbséggel, hogy ő 100-as átlaggal került 0-5-ös hátrányba, köszönhetően az elrontott dupláknak és a holland pazar játékának. Chizzy is megúszta azonban a söprést, ám csak egy leggel tudta kozmetikázni az eredményt. Van Gerwen egy villámgyors meccsen húzta be a két pontot és tartotta meg az első helyét a tabellán.

Darts Premier League, 9. forduló (Cardiff)
Peter Wright - Kim Huybrechts 7-0 (Huybrechts nem állt ki)
Phil Taylor-Jelle Klaasen 7-5
Gary Anderson - Adrian Lewis 7-3
Raymond van Barneveld - James Wade 7-2
Michael van Gerwen - Dave Chisnall 7-1

Kattints a képre a játékért!