Darts

Remi a világbajnokok csatáján?

Csütörtökön Cardiffba látogat a Premier League-mezőnye, ami mindig az egyik legizgalmasabb forduló, hiszen ekkor válunk meg két játékostól, nem véletlenül kapta az Ítéletek Éjszakája nevet. Ezúttal azonban már egy héttel korábban, Manchesterben eldőlt, hogy kiktől veszünk búcsút, ám természetesen így sem érdemes kihagyni a walesi estét, hiszen a biztos kiesők akár értékes pontokat csenhetnek a rájátszásért harcolóktól.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1000-en vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

A két kieső a belga Kim Huybrechts és a holland Jelle Klaasen, akik egyaránt csupán három pontot kapartak össze, így már nincs esélyük a nyolcba jutni. Azt is mondhatnánk, hogy ült a papírforma, az viszont már sokkal meglepőbb, hogy jelenleg nincs angol játékos a legjobb négy között. A vészharangot azért nem kell kongatniuk, ugyanis sok forduló van még a rájátszásig, ám innentől már minden meccs komoly súllyal bír.

Rögtön változtathat ezen az ötödik helyen álló Adrian Lewis, aki a negyedik Gary Andersonnal méri össze a tudását. Messze ez a forduló legnagyobb presztízsű meccse, hiszen két kétszeres világbajnok ütközete, ráadásul kettőt éppen egymás ellen vívtak, 2011-ben és 2016-ban. Mindkét döntőjük emlékezetesre sikerült, az előbbi egy történelmi pillanatot is hozott, miután Lewis elsőként dobott 9 nyilast egy vb-fináléban, amit egyébként a mai napig senkinek nem sikerült megismételnie. 

Szép lassan közelítenek a félszáz egymás elleni meccshez, a mostani lesz ugyanis a 49. randevújuk. A korábbi 48-ból 26-ot nyert a skót, 19-et az angol és háromszor nem bírtak el egymással, míg a Premier League-en belül 6-3-3 az állás Anderson javára.

Egyaránt 9 pontot gyűjtöttek az elmúlt 8 fordulóban, de nem kérdés, hogy a skót nyújtott meggyőzőbb teljesítményt, amire a statisztika is bizonyíték: a versenyátlaga 102.19 pont és 41.07% a kiszállózása, míg ugyanezek a számok Lewisnál 95.48 és 36.89%. Andersonnak háromszor is pechje volt, hiszen Peter Wright és Raymond van Barneveld is brutálisan jól dobott ellene, illetve Phil Taylor is. Persze szenzációs játékra az angol is képes, ráadásul a szebbik arcát rendre a rangadókon húzta elő. 

Éppen ezért 1.60-as oddson nem erőltetnénk Andersont, ugyanakkor hátsó pályán Lewisra sem mernénk fogadni, a döntetlen viszont kifejezetten csábító több, mint négyszeres pénzért.

hatharom.com
Döntetlen
@ 4.40

Ami a többi meccset illeti, a két kiesővel Peter Wright és Phil Taylor játszik majd, előbbi Kim Huybrechts-cel, utóbbi Jelle Klaasennel. Papíron első pályáról mind a skótnak, mind az angolnak hoznia kellene, mondhatni kötelező két pont. Taylor múlt héten éppen Wright ellen egy igen komoly derbit nyert meg, ami lendületet adhat neki, míg a skót a vereséget követően behúzta az első European Tour állomáson a trófeát. Nagy kérdés, hogy Huybrechts és Klaasen mennyire tud felpörögni erre az estére, de miután nulla nyomással játszhatnak, így ezeken az oddsokon rizikós ellenük fogadni. 

Sokkal érdekesebb Raymond van Barneveld és James Wade összecsapása. Teljesen ellentétes utat járnak be, az angol jól kezdett, ám mostanra visszaesett egészen a hetedik helyre, míg a holland az elmúlt fordulókban gyújtotta be a rakétákat és pazar játékkal a harmadik helyig kúszott fel. Ezek alapján a hollandnak áll a meccs, ám Wade szeret Barney ellen játszani, amire jó bizonyíték, hogy az elmúlt négy Premier League-meccsükön legalább egy pontot mindig szerzett ellene. Szoros összecsapásnak ígérkezik, akár itt is lehet egy döntetlenben gondolkozni. 

Az est utolsó meccsén Michael van Gerwen és Dave Chisnall feszül egymásnak. Nehéz bármit is az angol mellett felhozni, hiába képes komoly tömegre, ezt nem igazán mutatta meg az idei kiírásban, ráadásul a holland ellen jó ideje nem sok sikerélménye volt. Konkrétan az elmúlt 13 meccsük mindegyikét Van Gerwen nyerte...Meglepő lenne, ha Chizzynek sikerülne borítania a papírformát.

Cardiff, 9. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Peter Wright-Kim Huybrechts 1.35 4.95 5.25
20:45 Phil Taylor-Jelle Klaasen 1.18 6.25 7.75
21:15 Gary Anderson-Adrian Lewis 1.60 4.40 3.55
21:45 Raymond van Barneveld-James Wade 1.85 4.25 2.85
22:15 Michael van Gerwen-Dave Chisnall 1.18 6.25 7.75

Kattints a képre a játékért!