Darts

Papírforma forduló? - szakértői tippek, podcast

Cardiffban folytatódik a PL, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét nagyító alá vettük az aktuális meccseket.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsosunk, Kovács Patrik. A podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

Eljött az Ítéletek Éjszakája, bár ahogyan erről korábban beszámoltunk, már tudjuk, hogy melyik két játékos nem folytathatja. Ugyanakkor a bennmaradt játékosok között tovább folytatódik a harc a rájátszásért, illetve Kim Huybrechts és Jelle Klaasen számára sem mindegy, hogy melyikük szerzi meg a 9. helyet, hiszen az a dartsos 5 ezer fonttal többet vághat zsebre. 

Könnyű dolguk éppenséggel nem lesz, hiszen a belga Peter Wrighttal, míg a holland Phil Taylorral csap össze. Szakértőink nem is sok jót jósolnak nekik, egyöntetűen mindenki Wright és Taylor győzelmét várja. 

A nap rangadóját illetően is viszonylag egy húron pendültek a PDC Hungarian Fan Club adminjai. Józsi kitartva kedvence mellett szembe ment a többiekkel és Adrian Lewisra tippelt, míg Medárd, Patyi és Lajos Gary Andersonnak szavazott bizalmat.

A Raymond van Barneveld-James Wade derbit illetően Medi volt a "kakukktojás", egyedül ő gondolja úgy, hogy az angol pontot csíphet el a holland ellen, míg a többiek Barney-győzelmet várnak.

Az est zárótalálkozóján Michael van Gerwen és Dave Chisnall feszül egymásnak. Múlt héten Lajos szépen megérezte, hogy Barney bekavarhat a világelső hollandnak, és ezúttal egyedüliként ismét meglepetést vár. 

Összességében ritka nagy egyetértés volt most a szakértőink között, ennyire papírforma ez a forduló? 

Szakértőink véleményei a meccsekről a podcastben hallgatható meg:

Cardiff, 9. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Peter Wright-Kim Huybrechts 1.35 4.95 5.25
20:45 Phil Taylor-Jelle Klaasen 1.18 6.25 7.75
21:15 Gary Anderson-Adrian Lewis 1.60 4.40 3.55
21:45 Raymond van Barneveld-James Wade 1.85 4.25 2.85
22:15 Michael van Gerwen-Dave Chisnall 1.18 6.25 7.75

Kattints a képre a játékért!