Darts

Van Gerwen hazai közönség előtt oktathatja a legendát

Elhagyja a szigetországot a Premier League-mezőnye, csütörtökön a hollandiai Rotterdamban folytatódik a küzdelem, amely immáron második alkalommal látja vendégül a világ legjobb dartsjátékosait.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1000-en vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

Az egyik legjobb döntés volt Hollandiába vinni ezt a sorozatot, tavaly ugyanis elképesztő hangulat fogadta a játékosokat. Most is nagyon készülnek a narancssárgába öltözött fanatikusok, szóval ismét pokoli lesz az atmoszféra az Ahoyban, amely egyébként akár 10 ezer néző befogadására is alkalmas. 

Ahogyan egy esztendővel ezelőtt, úgy most is ennek a fordulónak a slágermeccse a világelső Michael van Gerwen és a 16-szoros világbajnok Phil Taylor összecsapása lesz. 2016-ban izgalmas derbit vívtak, hiszen elmentek 5-5-ig, a vége azonban nem pontosztozkodás lett, hanem nyert a holland. Taylornak elég komoly ellenszélben kellett dobnia, a rotterdami közönség ugyanis egyáltalán nem kímélte, a stoke-i legenda ráadásul még provokálta is őket, ami pedig végképp nagy hiba volt. 

Még egy olyan rutinos játékosnak sem könnyű "búzás" közepette játszani, mint Taylor, erre nem csak a tavalyi meccsük, de a múlt heti Adrian Lewis elleni fellépése is jó példa, ahol a skót közönség teljesen szétszedte fejben. Egy-egy legben olyan döntéseket hozott "The Power", ami abszolút nem jellemző rá, vereség is lett a vége.

Egyébként az egész idei teljesítménye egy óriási talány...Ha nem a Gary Anderson elleni játékát veszi elő, amire az ellenszél fényében jó esély mutatkozik, akkor nem sok sansza lesz a bombaformában lévő holland ellen. Akár egy nagyobb verésbe is beleszaladhat...

Fogadás tekintetében alapvetően Taylor 5.00-ös oddsa nagyon jól néz ki, de jelenleg ennyiért sem mernénk neki bizalmat szavazni, MvG-re pedig túlságosan alacsony az 1.35. Más után kell tehát kutatnunk, szerencsére ezenkívül van még négy meccs. 

Addig kell ütni a vasat, amíg forró, tartja a mondás. Hogy ez itt mit is jelent? Fogadjunk Peter Wrightra. A skót ugyanis Van Gerwen mellett jelenleg talán a legjobb és legkiegyensúlyozottabb játékos a mezőnyben. Azzal a Dave Chisnallal játszik majd, aki az exeteri két győzelme után Glasgow-ban rögtön halványabb teljesítményt nyújtott. A hónap elején a UK Openen találkoztak, akkor Wright 10-5-re nyert. Véleményünk szerint első pályáról most sem fogja kiengedni a győzelmet.

hatharom.com
Wright nyer
@ 1.55

Nem csak Taylornak, hanem Gary Andersonnak és James Wade-nek is nehéz estéje lesz, hiszen ők is hollandok ellen játszanak. Előbbi Raymond van Barnevelddel csap össze, míg utóbbi a kiesés elöl menekülő Jelle Klaasennel. Egyik esetben sem mernénk nyugodt szívvel a szigetországiakra tenni, hiába ők a favoritok a bukmékerek szerint. 

Egy mérkőzésről nem esett még szó, Kim Huybrechts és Adrian Lewis összecsapásáról. Ez abból a szempontból lesz rettentő érdekes, hogy egy belga győzelemmel, akár helyet is cserélhetnek a tabellán, és az angol csúszik a kiesők közé. Ha viszont ül a "papírforma", akkor Lewis lépéselőnybe kerül az üldözőivel szembe. Az elmúlt hetekben kifejezetten jól ment Jackpotnak, így inkább az utóbbi forgatókönyvre van nagyobb sansz. 

Rotterdam, 7. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 James Wade-Jelle Klaasen 1.95 4.10 2.70
20:45 Peter Wright-Dave Chisnall 1.55 4.55 3.70
21:15 Raymond van Barneveld-Gary Anderson 3.65 4.45 1.60
21:45 Kim Huybrechts-Adrian Lewis 3.00 4.20 1.80
22:15 Phil Taylor-Michael van Gerwen 5.00 5.00 1.35

Kattints a képre a játékért!