Európa Liga

Melyik csapatunk nem éli meg a következő kört?

A három érintett csapatunkból kettő kettős győzelemmel jut tovább, egy viszont kiesik - véljük mi.

Hétfőn délben Nyonban megtartották a Bajnokok Ligája és az Európa Liga első két fordulójának sorsolását. A Videoton walesi vagy feröeri, a Debrecen montenegrói, a Ferencváros holland másodosztályú, míg az MTK szerb együttes ellen lép pályára az első mérkőzésen. Értelemszerűen a bajnok Vidire még nem fogadhatunk a bukiknál, nem ismert ugyanis az ellenfelük, de a három EL-csapatunk esetében már ismertek az oddsok. Az oddsok alapján úgy tűnik, meglepően szoros párharcokra van kilátás.

Go Ahead Eagles-Ferencváros

Első ránézésre a Ferencváros ellenfele tűnik a legizmosabb csapatnak, de ha átlépünk azon a tényen, hogy holland csapatról van szó, amelynek értéke körülbelül annyi, mint a magyar ezüstérmesé, láthatjuk, itt bizony a kettős győzelem sem lenne meglepő eredmény. A holland Sasok elnöke elmondta, a magyar csapat költségvetése és bevétele is sokkal nagyobb, mint az övék, ráadásul sajnálatát fejezte ki, hogy a magyarországi visszavágóra nem kísérhetik el szurkolóik kedvenceiket.

Az előző szezonban kiesett gárda a Fair Play-mutatóinak köszönhetően indulhat a kisebbik nemzetközi kupában, ám várhatóan a keretben még így is lesznek változások, csak úgy, mint a magyar együttesében. A deventeri együttes egyébként háromszoros bajnoknak vallhatja magát, az előző évszázad elején igazi topcsapatnak számított.

A hollandok kerete még inkább átalakulóban van, mint a magyar csapaté. Nem is prioritás feltétlenül náluk a sikeres EL-szereplés, inkább az Eredevisie-be szeretnének mihamarabb visszajutni. Az oddsok alapján is a mieink esélyesebbek, és úgy véljük, Thomas Doll csapata akár kettős győzelemmel juthat tovább.

Esély a továbbjutásra: 70%

MTK-Vojvodina

Talán az összes csapatunk közül az MTK helyzete a legnehezebb, habár az első mérkőzésen esélyesebbnek tartják a kék-fehéreket a bukik. Mint az már megszokott a fővárosi együttesnél, nem a nemzetközi kupaszereplés a legfontosabb, így a hatalmas erősítések idén is elmaradtak, ráadásul további távozókról van szó. Ellenfelük a szerb negyedik helyezett Vojvodina lesz, amely csapatról kizárólag rossz emlékeket őrizhetnek a magyar fanatikusok. Eddig négyszer játszott az újvidéki csapat hazánk valamely klubjával (kétszer Honvéd, egyszer Újpest, egyszer MTK), de mindannyiszor ők jutottak tovább.

A Vojvodina az MTK-hoz hasonlóan fiatalokra épít, évről évre nagy játékosmozgás van a csapatnál, ugyanakkor rendre ott vannak a Szerb Kupa döntőjében, illetve a bronzérem is gyakran kerül Újvidékre.

Mi nem adunk sok esélyt a magyar csapatnak, a Vojvodina nagyobb rutinnal rendelkezik és valószínűleg fontosabb is nekik a sikeres kupaszereplés. Bravúr lenne a kék-fehérek részéről a továbbjutás, de azért itthon meglepetést okozhatnak Kantáék.

Esély a továbbjutásra: 30%

Debrecen-Sutjeska

A montenegrói csapatok kapcsán némiképp szélsőséges képet kaphattunk eddig, hiszen a Honvéd egy igen "furcsa" párharcban 13-1-gyel intézte el két éve a Celik Niksicet, a Videoton azonban az utóbbi évek egyik legnagyobb égését mutatta be a Mladost Podgorica ellen. Azért a Sutjeskától nem kell nagyon tartania a hajdúsági szurkolóknak, hiszen a moldáv Sheriff Tiraspol az utóbbi két évben simán ütötte ki őket a BL második fordulójából.

Fontos hiányzó lehet a montenegrói csapatnál a magyaroknak is ismerős Goran Vujovics, akit még a Sheriff ellen állítotak ki, így tulajdonképpen egyik legfontosabb láncszemét kénytelen nélkülözni Brajan Nenezics edző. A tréner úgy nyilatkozott, hogy bár a Loki a párharc esélyese, megtesznek mindent a jó eredmény eléréséért.

Mivel a DVSC-nél ezen a nyáron sem voltak óriási változások, Kondás Elemér összeszokott kerettel dolgozhat együtt. Vélhetően a debreceni odavágón az ultrák is tiszteletüket teszik, így egy nagy arányú, magabiztos győzelemmel már az első meccsen eldöntheti a továbbjutást a Loki. De azért egy ilyen képességű csapat ellen illene UEFA-pontokat is gyűjteni egy kettős győzelemmel.

Esély a továbbjutásra: 75%

Oddsok az első mérkőzésekre    
  1 X 2
Debrecen-Sutjeska 1.45 3.65 7.00
Go Ahead Eagles-Ferencváros 2.50 3.20 2.55
MTK-Vojvodina 2.30 3.30 2.70
További tippekért látogasd meg a megújult Logibet oldalát