NB I

Fordulatos döntetlen a keleti rangadón

Nem bírt egymással a Debrecen és a Nyíregyháza az OTP Bank Liga startján. Bár az első félidőben kiüthette volna ellenfelét a bajnokcsapat, az újonc a második játékrészben újítani tudott és megérdemelten tartott otthon egy pontot.

Alaposan felforgatott kerettel utazott el a Debrecen Nyíregyházára, lévén, jövő héten a Bate Boriszov ellen az idény egyik legfontosabb mérkőzését játssza a Loki a Nagyerdei Stadionban. A Cliftonville elleni visszavágón pályára lépő együttesből csupán Bódi Ádám maradt a kezdőben. Érdekesség, hogy a szabolcsiaknál pedig Balogh kapus, Spitzmüller, Huszák, Rezes és Bajzát személyében öt egykori DVSC-játékos is a kezdőben kapott helyet.

Az első félidőben a hajdúságiak cserecsapata gyakorlatilag végigtámadta a játékrészt. Tisza Tibor és L'Imam Seydi is számtalan nagyobbnál nagyobb helyzetet puskázott el, a nyíregyháziak viszont alig lépték át a félpályát. Egy kontra végén végül a francia-szenegáli csatár törte meg a jeget a 39. percben. 14 méterről, ballal kilőtte a kapu baloldalát, vezetéshez juttatva ezzel a bajnokcsapatot (1-0).

Hiába vezetett a Debrecen, nyerni nem tudott - Fotó: MTI, Balázs Attila
A második félidőt már támadóbb szellemben kezdte a Szpari. Előbb Rezes László az ötösről az égbe durrantotta a labdát, majd két perccel később Pekár szabadrúgását bravúrral tudta csak védeni Polekszics. A 71. percben Abdouramant teljesen szabályosan szerelte Zsidai a tizenhatoson belül, de Kassai a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest a Kecskeméttől érkező Pekár László magabiztosan értékesítette (1-1). A mérkőzés utolsó negyedében igyekezett visszavenni a Debrecen a kezdeményezést, de nem igazán tudtak helyzetet kidolgozni, míg a Szpari életveszélyes kontrákat vezetett, így végül maradt a remi.

A debreceniek motivált cserecsapattal léptek pályára, jól is kezdtek, többen igyekeztek megmutatni, hogy számíthat rájuk a szakmai stáb. A második félidőben azonban a Szpari beszorította a Debrecent és ha jogtalan tizenegyessel is, de rászolgált az egyenlítésre, és ezzel az egy pontra.

OTP Bank Liga
1. forduló
Nyíregyháza Spartacus - DVSC-TEVA 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 4000 néző, v.: Kassai
gólszerző: Pekár (73., 11-esből), illetve Seydi (40.)
sárga lap: Bajzát (68.), illetve Ludánszki (59.), Morozov (81.), Lázár (91.)
 
Nyíregyháza: Balogh - Szokol, Rubus, Póti, Jánvári - Spitzmüller, Huszák (Abdouraman, a szünetben), Koller (Pákolicz, 60.), Pekár, Rezes (Sándor, 77.) - Bajzát
Debrecen: Poleksic - Lázár, Morozov, Brkovic, Ferenczi J. - Ludánszki (Damahou, 66.), Zsidai, Vadnai, Bódi (Szakály, 55.) - Seydi, Tisza (Mihelic, 63.)
[1732318] 2014-07-25 19:00:00 Nyíregyháza - Debrecenx;