Bajnokok Ligája

A visszavágón már ott lesz a Debrecen csapatkapitánya

Pályára léphet a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójának visszavágóján Szakály Péter.

Szakály kedden már ismét ott lehet a pályán / AFP

Sérülése miatt kihagyni kényszerült a Debrecen első Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzését a csapat kapitánya, Szakály Péter, aki még a felkészülési szezon közepette szenvedett sérülést. A középpályás hiányát megérezte Kondás Elemér együttese, hiszen a kreativitás és a váratlan ezúttal hiányzott a csapat játékából. A gól nélküli döntetlennel a zsebben kedvező helyzetből várhatja a keddi visszavágót a Loki, amely szombaton egy felkészülési mérkőzésen próbálta tovább csiszolni a játékát.

A hajdúságiak az NB II-re készülő Szegedet fogadták, Kondás Elemér vezetőedző pedig a két félidőt felosztotta, az első játékrészben az első kerethez tartozó, de Belfastban kevesebb lehetőséghez jutó játékosok, míg a másodikban a "kis" Loki futott ki a gyepre. A találkozót 2-0-ra a magyar bajnok nyerte meg, Szakály az első játékrészben erősítette a hazaiakat.

Noha Szakály visszatérésére komoly esély van, egy másik alapember, Kulcsár Tamás biztosan nem lehet a társak segítségére. A játékos még a Szuperkupa-döntőn sérült meg, a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy beszakadt a vádlija, ez pedig hosszabb felépülési időt igényel.

A Debrecen 0-0-s első mérkőzést követően kedden 20:30-tól, a Nagyerdei Stadionban fogadja a Cliftonville FC együttesét.

[1730862] 2014-07-22 20:30:00 Debrecen - Cliftonvillex;