Jégkorong

Kanadában tolják a pénzt az NHL-fogadásokba

Bár egyedüliként csak a Montréal Canadiens van versenyben a Stanley Kupáért, Kanadában mégis rendesen teszik a pénzt az NHL fogadásokba.

Évtizedek óta nem volt ilyen gyenge alapszakasza a kanadai NHL-csapatoknak, a fogadási kedvet azonban ez cseppet sem befolyásolja a Föld második legnagyobb területű országában. A napokban publikált felmérés szerint a helyi lakosok a rájátszás során összesen 210 millió dollárnyi pénzt tesznek majd fel az egyes play-off mérkőzésekre. A felelős fogadási magatartást népszerűsítő kanadai szervezet (RGC) felmérése szerint Kanada felnőtt lakosságának 18%-a valamilyen formában érintett lesz az idei NHL-rájátszás fogadásaiban.

A hokit köztudottan imádó Kanada számára az olimpiai aranyérmek megszerzése (Szocsiban férfi csapatuk mellett a hölgyek is diadalmaskodtak) után némi csalódást jelenthet, hogy a Stanley Kupáért vívott harcban hét csapatukból már csak egyetlen egy (a Montréal Canadiens) maradt versenyben. A március elején, 1012 fős mintán elvégzett felmérés most azt is kimutatta, hogy Kanadában a legtöbb pénzt a jégkorong mozgatja meg a sportfogadási piacon, volumenét tekintve még a szintén nagyon népszerű NFL-re tett pénzeket is felülmúlja.

A hoki fogadási piacon leginkább érintett - természetesen - a 18-34 éves korosztály, ahol a lakosság 27%-a tesz majd valamilyen formában pénzt NHL-találkozókra. A tanulmány ugyanakkor azt is kimutatta, hogy ez a korosztály a leginkább veszélyeztetett a fogadási szenvedély kialakulása miatt, köztük ugyanis a sportfogadók 18%-a igyekszik kétségbeesetten visszaszerezni korábbi fogadási veszteségeit - ez pedig hat százalékponttal a kanadai nemzeti átlag felett van. Az NHL rájátszásának első köre már javában zajlik, az erőviszonyokról és lehetséges továbbjutókról a hatharom.com elemzését ide kattintva olvashatjátok.