NHL

A Pingvinek és a Cápák vívják a nagydöntőt

A Pittsburgh jelenléte papírforma, azonban az utóbbi évek nagy vesztese, a San Jose első döntőjére készül.

Meglepő párosítás jött össze az NHL idei fináléjában, hiszen a Pittsburgh Penguins és a San Jose Sharks vívják a Stanley Kupa döntőjét. No, nem a Pingvinek jelenléte a meglepő, hiszen az utóbbi években rendre odaértek a rájátszás kései szakaszába, igaz, 2009 óta nem játszottak döntőt. A Cápáktól azonban aligha várta bárki ezt a menetelést.

Melyik csapat nyeri a nagydöntőt?
Pittsburgh Penguins San Jose Sharks
1.68 2.25

 

 

 

 

A kaliforniai csapatnál ugyanis nagy változások voltak a nyáron, elküldték Todd McLellan vezetőedzőt, Antti Niemi kapust, elvették a csapatkapitányi C-betűt Joe Thorntontól, így aligha hihette bárki, hogy már az első esztendőben ilyen magasságokig jut a csapat. Peter DeBoer fiai azonban előbb a Kingset, majd a Predatorst, végül pedig a Bluest kiejtve jutottak be történetük első Stanley-döntőjébe. Ezzel egy nagyon hosszú széria szakadt meg, hiszen tipikusan a San Jose volt az elmúlt években az a csapat, amely az alapszakaszban végigvert mindenkit, a rájátszásban pedig égett egy hatalmasat.

A rájátszást mindkét gárda 12-6-tal tudta le, ám amíg a Pens hetedik mérkőzésre kényszerült, addig a Sharks 4-2-vel tudta le az utolsó kört, így két nappal többet pihenhetnek a kedd hajnali első mérkőzésre.

A fogadóirodáknál valamivel esélyesebbnek tartják Sidney Crosbyékat, noha a két csapat idei két mérkőzésén egyszer-egyszer nyertek a felek - mindkétszer az idegenbeli.

A döntő menetrendje
Mérkőzés Helyszín Dátum Kezdés
1. Pittsburgh Május 31. 02:00
2. Pittsburgh Június 2. 02:00
3. San Jose Június 5. 02:00
4. San Jose Június 7. 02:00
5.* Pittsburg Június 10. 02:00
6.* San Jose Június 13. 02:00
7.* Pittsburgh Június 16. 02:00
*: Ha szükséges