NHL

Ilyen bemutatkozást még nem látott a világ - videó

  • varin

Noha Auston Matthews négy gólt szerzett egy meccsen, ő elsődlegesen mégis elnézést kellett kérjen.

Csütörtök hajnalban ledobták a pakkot, útjára indult a 2016/17-es NHL-szezon. Már rögtön az első éjszaka óriási csoda történt, a Toronto Maple Leafs 1/1-es választottja, Auston Matthews ugyanis élete első NHL-meccsén négy gólt szerzett.

"Egészen hihetetlen, amit csinált ez a srác. Úgy robbant be a köztudatba, ahogy még soha senki" - summázta röviden a véleményét Mike Modano. "Mindannyian a történelem részesei lettünk ma este Matthewsnak köszönhetően. Mióta itt dolgozom, ez volt a legnagyszerűbb élményem, annak ellenére is, hogy kikaptunk. Ugyanis most lehetőséget kaptunk! Ő egy igazi férfi, hiába 19 éves, úgy viselkedik, mintha 27 lenne. Már az első pillanattól látszott, hogy különleges srác. Ahogyan beszél és viselkedik a családjával, az mindent elárul róla" - mondta Matthews trénere, Mike Babcock.

Természetesen az ifjú zsenit is megkérdezték, hogy milyen érzés volt számára az Ottawa ellen kanadai rangadó, ám mindenek előtt elnézést kért, hogy a hosszabbításban azért kapott ki a csapata, mert nem védekezte le elég jól az emberét.

Az NHL mai játéknapjánan oddsaiért KATTINTS IDE!

"Nem tudom, mit mondhatnék. A fiam mindent elmondott helyettem a jégen" - nyilatkozta könnyes szemekkel Brian, Auston édesapja.

Négy góljával nyilvánvalóan Auston Matthews lett a valaha legjobban debütáló játékos a ligában. Modanón és a trénerén kívül egyébként még Teem Selänne, Doug Gilmour, Kris Letang, Tyler Seguin és Roberto Luongo is méltatták a megismételhetetlen teljesítményt.