NHL

Évszázados csoda kéne Crosbyék bukásához

Az NHL története során mindössze egyszer, 74 éve fordult elő, hogy egy csapat 1-3-ról felállt volna.

Hiába nyerte meg vasárnap hajnalban a harmadik mérkőzést hazai pályán a San Jose Sharks az NHL nagydöntőjében, mégsem sikerült az egyenlítés, kedden ugyanis ismét alulmaradtak a Cápák. A 3-1-es Pittsburgh-vezetés egyáltalán nem tűnik túlzónak, tulajdonképpen minden meccsen irányították a játékot. Crosbyék hajnali sikerükkel egy lépésre kerültek a Stanley Kupától, amely 2010 után kerülhet ismét hozzájuk.

Az NHL története során 28-szor fordult elő csupán, hogy egy csapat 1-3-ról felállt volna, ám olyan, hogy ez éppen a Stanley Kupa döntőjében történjen meg, szinte példátlan. 1942-ben vezetett a Detroit 3-1-re a Toronto ellen, majd végül a trófea mégis Kanadába került. Idén még nem volt ilyen, tavaly pedig a New York Rangersnek sikerült a Washingtont így kiütnie.

Ami a két csapatot illeti, a Pingvinek 3-1-es vezetésről történetük során már háromszor is buktak (csak az elmúlt öt évben kétszer), míg a San Jose Sharks nemhogy 3-1-ről, de 3-0-ról esett ki 2014-ben.

A fogadóirodák vajmi kevés sanszot látnak arra, hogy csoda történik a tengerentúlon, hiszen közel tízszeres pénzt fizetnének a bukik arra, hogy a Sharks végül behúzná a Stanley-t.

Melyik csapat nyeri a Stanley Kupát?
San Jose Sharks Pittsburgh Penguins
9.50 1.062

Folytatás péntek hajnalban, Pennsylvaniában.