NHL

Brutális verést kapott a listavezető

Történelmi, 10-0-s győzelmet aratott a Columbus Blue Jackets a bajnokság élén álló Montreal Canadiens ellen.

A Columbus történelme legnagyobb különbségű győzelmét aratta, ugyanakkor a 100 éves Montreal - amely 24 bajnoki címével a legsikeresebb klub az NHL-ben - fennállása során negyedszer kapott ki ilyen megalázó különbséggel.

A gólokért Cam Atkinson, Scott Hartnell, Nick Foligno, Josh Anderson, Seth Jones és David Savard voltak a felelősek, míg Alexander Wennberg egyéni csúcsnak számító négy gólpasszt adott. Szergej Bobrovszkij mind a 30 Canadiens-lövést hárította

"Nem hiszem, hogy ezt elfelejtjük” - jegyezte meg a montreali Brendan Gallagher.

Mind a tíz gólt Al Montoyának, a Canadiens második számú kapusának lőtték, ugyanis a sztár, Carey Price erre a mérkőzésre pihenőt kapott.

Nem lehet azt mondani, hogy a Montreal rossz formában érkezett volna Ohióba, hiszen sorozatban nyolc meccsen nem talált legyőzőre, az első tíz összecsapásukon pedig összesen kapott 13 gólt - nagyban köszönhetően Price jó teljesítményének. A Blue Jackets győzelmére 2.40 körüli oddson lehetett fogadni a TippmixPro-nál.

A mérkőzés összefoglalója:

Nincs sok ideje megemészteni a vereséget a kanadai együttesnek, ugyanis szombat éjszaka jégre kell lépniük. Hazai pályán fogadják a Philadelphia Flyers, amely az elmúlt két meccsét hosszabbításban nyerte meg. A Columbus is játszani fog, a St. Louis Blues otthonába látogat.

NHL - a     szorzói
Mérkőzés Oddsok
St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 1.75 3.70 3.40
Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 1.90 3.60 3.05