Bulvár

Életet mentett a Dnyipro középpályása

  • Tomihmv

Nem mindennapi jelenet játszódott le az ukrán bajnokság vasárnap délutáni rangadóján, hiszen Oleg Gusev egy ütközés után lenyelte a nyelvét, ám Jaba Kankava megmentette őt.

Szokványos szabadrúgáshoz készülődött vasárnap a Dinamo Kijev csapata Dnyepropetrovszkban a helyi Dnyipro ellen, ám ami ezután következett, az sokkolta a kilátogató nézőket.

A találkozó első félidőjének felénél Gyenisz Bojko, a hazaiak kapusa nagy igyekezetében hatalmas lendülettel jött ki a felívelt labdára, amit meg is kaparintott, ám időközben a térdével sikerült fejbe rúgnia a vendégek játékosát, Oleg Gusevet. Az ütközés olyan erejű volt, hogy az ukrán válogatott középpályás eszmétlenül csapódott a földhöz, ráadásul ijesztő módon lenyelte a saját nyelvét. A pályán lévő játékosok azonnal látták, hogy nagy a baj, majd a Dnyipro játékosa, Jaba Kankava kapcsolt a leggyorsabban és pár másodperc alatt megmentette a fővárosiak csapatkapitányának életét. Gusevet az eset után, teljesen érhetően, le kellett cserélni.

A mérkőzést egyébként a hazaiak nyerték Matheus Nascimento duplájával 2-0-ra, aminek köszönhetően a két csapat helyet cserélt a tabellán, vagyis már a dnyepropetrovszkiak állnak a második helyen. A hátrányuk mindössze három pont az éllovas Sahtar Donyeckkel szemben, igaz, a Dnyipro egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Mircea Lucescu együttesénél.

144861