Bulvár

Bundázott vagy csak ennyire béna volt?

  • ivan

Elképesztő öngól született az ukrán másodosztály hétközi fordulójában, sokan fogadási csalással vádolják a játékost.

Szerdán este Obolon Brovar - Bukovina mérkőzést rendeztek az ukrán másodosztály 28. fordulójában. Mindkét együttes a tabella középső harmadában állt a találkozó előtt, a vendég Bukovina a kiesőhelytől 9, az osztályozós pozíciótól 3 pont távolságra volt. Ez a különbség meg is maradt, miután a Brovar egy 87. percben született öngóllal 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

A 23 éves Igor Bojcsuk elképesztő találata után azonnal megindultak a találgatások, vajon szándékosan rúgta e a labdát saját csapata kapujába, vagy pusztán minden idők egyik legszerencsétlenebb megmozdulását láthattuk.

Kicsit megpróbáltunk utánajárni az oddsoknak, de semmi különösen nem találtunk. Az egyik orosz fogadóirodában 2.10-es szorzót ajánlottak a hazai sikerre, ami a kezdés előtt 2.04-re változott. Vagyis a mérkőzés előtt aligha történt manipuláció, igaz, hogy élőben, a mérkőzés végéhez közeledve mennyit fizetett egy gól, azt már nem tudjuk után követni.

Bármi álljon is a háttérben, nem az első eset, hogy ilyen öngólt látunk, ráadásul nem is kell "messzire" mennünk, hiszen a magyar bajnokságban is született két hasonló találat az elmúlt másfél évtizedben.

Tokody Tibor 2001 áprilisában egy Újpest - Dunaferr bajnokin ragasztott pofás kis gólt a saját kapujába.

2008-ban pedig a székesfehérvári Pavol Durica rúgott bombagólt egy Debrecen elleni kupameccsen, ami után Diszt László vezetőedző az NB III-as csapatba száműzte a légióst, aki viszont köszönte szépen és inkább szerződésszegéssel kiprovokálta, hogy elmehessen a Videotontól.