Labdarúgás

Nagy esélye van az egyenlítésre a Dinamo Kijevnek

  • hatharom.com

Kedden megkezdődik az ukrán labdarúgó klubidény, méghozzá a Dinamo Kijev-Sahtar Donyeck Szuperkupa fináléval.

A Kijev a Szuperkupát is behúzná a Sahtar előtt.

Helyszín, igazolások

Az ukrajnai háborúnak, illetve a két fél kilétének köszönhető a Szuperkupa döntőjét Odesszában tartják. Ez viszont előny lesz a gárdának, mivel a telt ház garantált, köszönhetően annak, hogy a város első számú csapata - a Csernomorec - biztonsági óvintézkedések miatt Kijevben játssza hazai találkozóit, avagy az odesszaiak ki vannak éhezve a futballra.

A biztonság mindennél fontosabb lesz kedden, hiszen Odesszában mindennaposak a zavargások, ráadásul az UEFA delegáltakat is küld a találkozóra, akik a meccs után jelentést írnak a szövetségnek.

A Dinamo Kijev a nyári transzferpiacon tovább erősödött, hiszen többek közt Júnior Moraes, Radoszlav Petrovics is az ukrán fővárosba igazolt, míg jelentős távozója nem volt a kék-fehéreknek. A donyeckienek már annál inkább, hiszen Douglas Costa a Bayern Münchenbe, Fernando a Sampdoriába, míg Luiz Adriano a Milánba szerződött. A helyükre ezúttal pedig nem Brazíliából igazolt Mircea Lucescu, hanem inkább a helyi, fiatal játékosokat helyezte előtérbe.

Amit a meccsről tudni kell

A fővárosiak bajnok és kupagyőztesként vágnak neki a finálénak, míg a Sahtar a kupában elért ezüstérmének köszönheti, hogy kedden pályára léphet.

Az Ukrán Szuperkupa 2004 óta íródó történetében, vagyis az eddig lejátszott 11 fináléból, hatot a Sahtar Donyeck, ötöt pedig a Dinamo Kijev nyert meg, avagy a bajnok és kupagyőztes akár egyenlíthet is a hét második napján.

A mérkőzés játékvezetője a 36 éves Anatolij Zsabcsenko lesz, segítői pedig Oleg Pluzsnyik és Szergej Bekker lesznek. Zsabcsenko a tavalyi szezonban az ukrán bajnokság 21. fordulójában vezette a két fél szuperrangadóját, ami gólnélküli döntetlennel ért véget.

A Dinamo hétfőn utazott haza ausztriai edzőtáborából, míg a Sahtar szombat óta élvezi ismételten Ukrajna szépségeit.

A finálé összdíjazása 1 millió hrivnya (~ 13 millió forint), amely 65 százalékát a győztes kapja meg.

Esélyek

Ahogy a címben is fogalmaztunk, jó esélye van az egyenlítésre a Dinamo Kijevnek, hiszen már az előző szezonban is erősebb volt, mint a Sahtar Donyeck, de a nyári transzfereknek között a bukik szerint tovább nyílt az olló a felek között. Igaz, a tavalyi finálé előtt a donyeckiek légiósai az ukrán háború miatt leléptek a csapat külföldi edzőtáborából, és a Szuperkupa döntőben csak páran vettek részt, mégis simán, 2-0-ra legyőzték a Dinamót.

Összességében tehát nem is meglepő, hogy a    -nál háromesélyben a kijeviek az esélyesek, 2.30-szoros pénzért fogadhatunk a Dinamóra.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Dinamo Kijev Döntetlen Sahtar Donyeck
2.25 3.15 2.90

Ami a gólok számát illeti, négy találattal már bankot lehetne robbantani, de három gólra is pazarul fizet a magyar online fogadóiroda.

Fogadás a gólok számára - a     szorzói
Határ Alatt Felett
0,5 9.00 1.04
1,5 3.05 1.30
2,5 1.70 1.95
3,5 1.25 3.20
4,5 1.07 5.75