Átigazolás

Konopljanka már csomagolt, de nem költözik Liverpoolba

Bár egész nap feszített tempóban folytak a tárgyalások, nem tudta leigazolni Jeven Konopljankát a Liverpool a Dnyiprótól. Legalábbis a sajtóhírek szerint.

Nem jött létre az átigazolás

Óriási zűrzavar alakult ki az utolsó órákban az ukrán válogatott szélső ügyében a nemzetközi sajtóban, de az egyre biztosabbnak látszik, hogy végül nem jött létre az átigazolás. A legtöbb hír szerint a Dnyipro engedélyezte, hogy részt vegyen a kötelező orvosi vizsgálatokon, hogy ez ne legyen akadály, ha létrejön a megállapodás. Arról azonban már eltérnek a hírek, hogy sikerrel befejezte-e ezeket a vizsgálatokat. Volt olyan jelentés is, amely szerint drogokat találtak a szervezetében.

A valószínűbb, hogy nem tudott minden fél mindenkivel megállapodni. A hírek egy része szerint egyszerre három játékosügynök követelt Konopljanka után részesedést, mások szerint a Liverpool nem most, egyszerre akarta kifizetni a szélső vételárát. A 15 millió euró körüli összeg egy részét később, bónuszok formájában utalták volna, ha a játékos megfelelően teljesít, ez azonban a Dnyipro tulajdonosának nem tetszett.

Akárhogy is, az üzlet nem köttetett meg, a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon és az ukrán válogatott vb-selejtezőin remeklő Konopljanka tehát a jelek szerint nem váltott klubot.