Nemzetközi foci

A Sahtar hat játékosa megszökött Franciaországban

A Sahtar Donyeck szombaton Lyonban játszott felkészülési mecset, ami után hat légiós ismeretlen helyre távozott.

Costa az egyik szökevény - Fotó: AFP

A hatból öt labdarúgó neve ismert, mind dél-amerikai légiósok. Douglas Costa, Fred, Dentinho, Alex Teixeira brazilok, Facundo Ferreyra argentin nemzetiségű. Két francia médium, az Infosport és a Canal Plus szerint a játékosok nem szálltak fel a szombat esti repülőjáratra, és nem tértek vissza a csapattal Ukrajnába, a feszült politikai helyzet miatt nem érzik magukat biztonságban keleti szomszédunknál. Ráadásul Donyeck a gócpontja a zűrzavaros eseményeknek, csütörtökön a térségben lőtték le a malajziai utasszállítót, a területet a kelet-ukrajnai szakadárok tartják ellenőrzésük alatt.

A felsorolt futballisták a Sahtar legnagyobb csillagai, Costa és Teixeira körülbelül 17-17 millió eurónyi játékerőt képvisel. Costa 23 évesen már ötszörös ukrán bajnok a csapattal, Teixeira az utolsó négy címnek volt részese. Kérőkből mind az öt játékos válogathat majd, ha a végleges távozás mellett döntenek.

A felkészülési mérkőzést 4-1-re nyerte meg a Lyon. A Sahtar kedden az Ukrán Szuperkupáért vív meg a Dinamo Kijevvel Lvivben.

[1745705] 2014-07-19 21:00:00 Lyon - Sahtar Donyeckx;