Átigazolás

Újabb válogatott játékost csábított magához a Dinamo Kijev

Véget érhetnek a találgatások: Taye Taiwo egy évre szóló kölcsönmegállapodást kötött a Dinamo Kijevvel. Az ukrán klub az idei nyár során valódi nagybevásárlást tartott, hiszen a nigériai balhátvéd előtt a brazil Raffaelt, a portugál Miguel Velosót, a horvát Niko Kranjcart és az argentin Marco Rubent is magához édesgette.

Taye Taiwo Franciaország, Olaszország és Anglia után Ukrajnában is kipróbálhatja magát - Fotó: fcdynamo.kiev.ua

Taye Taiwo azon döntése, miszerint egy esztendővel ezelőtt az Olympique Marseille-nek hátat fordítva az AC Milanhoz igazolt, finoman szólva sem bizonyult jónak. A piros-feketéknél mindössze nyolc mérkőzésen jutott szóhoz, ezért a tavaszi szezont már a Premier League-ben, a Queens Park Rangersnél töltötte kölcsönben. Az 54-szeres nigériai válogatottnak komoly szerepe volt abban, hogy a londoni klub kiharcolta a bennmaradást, talán ezért is számított arra, hogy a londoni klub szerződést ajánl neki.

Ez azonban elmaradt, így Taiwo visszatért Milánóba. Massimiliano Allegri csapatában pályára is lépett néhány felkészülési mérkőzésen, de a hivatalos mezszámok kihirdetésénél nem vették számításba. A 27 esztendős bekkért több klub is versenyzett, ám végül a Dinamo Kijev lett a befutó, amely 2013 júniusáig kötött szerződést az iszonyatos erősségű ballábas lövéseiről is ismert labdarúgóval.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt ukrán klub az elmúlt hetekben több mint 30 millió eurót költött új játékosokra. 8-8 millióért szerződtette a Hertha Berlin brazil irányítóját, Raffaelt, és a Villarreal argentin támadóját, Marco Rubent, valamint külön-külön 7-7,5 millió eurót fizetett a horvát Niko Kranjcarért és a portugál Miguel Velosóért.