Felkészülés

Válogatott labdarúgókat tesztel a Loki

A román élvonalban legutóbb hetedik helyen végzett Gaz Metan együttesét fogadta felkészülési mérkőzésen a Debrecen csapata, amely két válogatott játékost is tesztelt a találkozón.

logoEgyikük a 29 éves, 186 centi magas csatár, Vjacseszlav Zahovajko, aki az észt válogatottban 39-szer kapott lehetőséget és nyolc gólt lőtt. Korábban hazájában hét évig futballozott a Flora Tallinn együttesében, 2006-ban az IFFHS gáláján a leghatékonyabb támadó díjat vehette át annak köszönhetően, hogy 21 meccsen 25 gólt szerzett. Pályafutása során az észt bajnokságban összesen 152 gólt lőtt. Az elmúlt másfél évben a portugál élvonalban szereplő UD Leiria csapatában futballozott, 13 mérkőzésen játszott, gólt nem szerzett.
 
A másik játékos egy 28 éves tunéziai támadó középpályás, Kamel Zaiem, aki 14-szeres válogatott, 180 centi magas. Főleg hazájában futballozott, de 2008-ban Európában is szerencsét próbált, fél évig a Partizan Belgrád játékosa volt, hat mérkőzésen lépett pályára. Még ebben az évben az Afrikai Nemzetek Kupáján is részt vett a válogatott tagjaként. Korábban az Espérance csapatában hat évig játszott, legutóbb a tunéziai bajnokságban bronzérmes Sfaixen tagja volt - írja a dvsc.hu.

A találkozót egyébként a hajdúságiak nyerték 3-2.re, Szakály, Simac és Rezes talált be a vendégek kapujába.

Felkészülési mérkőzés
DVSC-TEVA - Gaz Metan (román) 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Szilágyi (5.) Simac (54.) Rezes (66.) ill Roman (34.,11-esből) Szilágyi (79.öngól)