WTA-világbajnokság

Wozniacki kikapott, de így is marad világelső az év végén

  • VNA

Caroline Wozniacki vereséget szenvedett második vb-meccsén, legyőzője az igencsak hullámzó játékot nyújtó Vera Zvonarjova volt.

Az Isztambulban zajló női tenisz világbajnokság második napjának utolsó mérkőzésén a világelső Caroline Wozniacki ellenfele az orosz Vera Zvonarjova volt. Az első szettben szinte rá sem lehetett ismerni a kedden Kvitovától simán vereséget szenvedő orosz játékosra, aki szórta a nyerő ütéseket (18-3 volt ebben a mutató az ő javára), amivel nagyon simán 6-2-re hozta is a játszmát. A második játszmában aztán egyetlen bréklabdával (Zvonarjovának volt egy kihasználatlan adogatáselnyerési esélye) jutottak el a felek 4-4-ig, ekkor azonban a világelső Wozniacki kihasználta ellenfele néhány rontását és 6-4-el egyenlített.

A döntő szettben ismét nagyon hullámzó volt a mérkőzés, Zvonarjova ugyanis egyből elvette ellenfele adogatását, majd 4-1-es előnyénél már dupla brékelőnye volt és úgy tűnt, megnyerheti a találkozót. Wozniacki azonban továbbra is hozta stabil játékát és egy bréket visszahozott. Ezt követően azonban ismét a sokat kockáztató Zvonarjova percei következtek, aki végül simán zárta le a találkozót.

A dán szépség az év végén is marad világelső
„Különösen az első és a harmadik szettben voltam jó formában. Ez a meccs is hasonlóan nehéz volt, mint amit Caroline-nal korábban játszottunk. Bejöttek az ütéseim és ennek köszönhetem a győzelmet. Általában Radwanska ellen kemény meccseim vannak, így hasonlóra számítok most is” - nyilatkozta az orosz játékos, egy picit már a jövőbe tekintve. A találkozó egészen egyoldalú statisztikákat produkált, hiszen Zvonarjova 49 nyerő ütést produkált, de emellett 49 hibája (!) is volt, Wozniacki esetében ez a két mutató 13/18-nál állt meg a találkozó végére. A dán játékos azonban így sem lehet szomorú, hiszen veresége ellenére - Sarapova visszalépése miatt - eldőlt, hogy a további eredményektől függetlenül a világranglista élén zárja a 2011-es évet, vagyis sorozatban második éve zár a női tenisz világranglista élén. Wozniacki tavaly október óta őrzi világelsőségét, amelyet idén februárban egy rövid időre engedett csak át Kim Clijstersnek.

WTA-világbajnokság, Isztambul
Vörös-csoport
Vera Zvonarjova (orosz) – Caroline Wozniacki 6-2, 4-6, 6-3