Tenisz

Bátor tippünk van a Medvedev - Zverev elődöntőre

Csak tavaly hatszor mérkőzött meg az orosz és a német egymással, de ez az első, hogy Grand Slamen találkoznak.

Bár a második elődöntőben nem a két legmagasabban jegyzett teniszező találkozik, de azért így sem panaszkodhatunk, hiszen a 3. kiemelt Daniil Medvedev a 6. kiemelt Alexander Zverevvel néz majd farkasszemet. Ha a Novak Djokovics - Jannik Sinner csörtéről azt írtuk, hogy nehezen jósolható, akkor mit mondjuk erről? 

A két játékos 19-ik egymás elleni ütközetére készül a Touron, ám Grand Slam-tornán ez az első (!) alkalom, hogy összefutottak. 

Az előző szezonban már megunhatták egymást, hiszen hat Mastersen is megmérkőztek egymással, ebből négyszer kemény pályán, kétszer pedig salakon. Papíron az orosz dominálta kettejük rivalizálását, miután öt meccsüket is behúzta, azonban háromszor egy kiélezett döntő szettet játszottak, ebből egyik Zverevé lett. Összességében egyébként 11-7 az egymás elleni mérlegük Medvedev javára. 

Azt nem lehet mondani, hogy spórolósan jutottak volna el idáig. Zverev kifejezetten sok időt töltött a pályán, ami miatt féltettük a Carlos Alcaraz elleni negyeddöntőben, de pont azt tette, amivel növelte esélyeit, nem hagyta hosszúra nyúlni a meccset. Őszintén szólva nem láttuk jönni ezt a teljesítményt a némettől, ám fejben nagyon összerakta magát és egyértelműen az volt a győzelmének kulcsa, hogy 85%-ban beütötte az első szervákat. Nyilván kellett az is, hogy Alcaraz elképesztően hullámzóan és sok hibával teniszezzen, de ez semmit nem von le Zverev érdemeiből. 

Ha már hullámzás, ebben Medvedev is élen járt a tornán. Elég váratlan szetteket hullajtott el és a második körben olyannyira rosszul kezdett, hogy 0-2-ről kellett felállnia. De nem mindig mutatott jól a Hubert Hurkacz elleni negyeddöntőben sem, amit végül öt játszmában tudott behúzni. 

Igazából tehát egyikük sem lesz friss, így dönthet majd az, hogy melyiküknek mennyi tartaléka maradt még. Abból a szempontból szerencséjük van, hogy az esti mérkőzést kapták és pénteken egyébként sem lesz nagy meleg Melbourne-ben. 

De ettől függetlenül ez egy nagyon fizikális meccs lehet, hiszen Medvedevre jellemző, hogy hosszú labdamenetekbe bonyolódik. 

 

Mire fogadjunk?


18 egymás elleni meccs után már nagyon jól ismerik egymást, ráadásul ebből hatot ugye tavaly játszottak, tehát nagyon nehéz lesz megújulniuk. Nüanszok dönthetnek, akár az, hogy Medvedev jobb ezen a szinten, hiszen a korábbi hét Grand Slam-elődöntőjéből ötöt megnyert, ezzel szemben Zverev hatból ötöt elveszített. 

Ugyanakkor a tornán mutatott forma alapján a német közelebb van a legjobb teniszéhez, mint az orosz. Nehéz megmondani ki kerülhet ki győztesen ebből a párharcból, de valószínűleg nagyon hosszúra nyúlik majd ez a meccs, mert egyikük sem jobb annyival a másiknál, hogy ezt három szettben megoldja. 


✅ Tipp #1: Szettek száma 4.5 felett @2.80

Fogadási határidő: január 26. 09:30