Tenisz

Gyorsan profitálnánk a Hurkacz - Medvedev negyeddöntőből

Bár az orosz negatív mérleggel áll a lengyel ellen, a melbourne-i körülmények között egyértelműen "Medve" az esélyesebb.

Szerdán újabb két negyeddöntőt játszanak Melbourne-ben és bizony mindkét találkozóban benne lehet, hogy hosszúra nyúlik. Lássuk előbb a 9. kiemelt Hubert Hurkacz és a korábbi kétszeres Ausztrál Open-döntős Daniil Medvedev összecsapását. 

Ez lesz pályafutásuk hatodik egymás elleni mérkőzése és kisebb meglepetésre a lengyel 3-2-re vezet. Az első meccsüket még 2021-ben a wimbledoni nyolcaddöntőben játszották, ami döntő szettben lett Hurkaczé és akik ezt megérezték több, mint ötszörös kasszát söpörhettek be. Azóta Grand Slam-tornán nem találkoztak, a legutóbbi csörtéjük a 2022-es hallei döntőben volt, amelyet ugyancsak a lengyel húzott be. 

Annak ellenére, hogy "Hubi" jó mérleggel áll az orosz ellen, a bukmékerek Medvedev győzelmét favorizálják és mindössze 1.40 körül fizet a továbbjutása. Nyilván egy dolog ellene füvön nyerni és teljesen más kültéri kemény pályán, ahol évek óta Novak Djokovics mögött az egyik legjobbnak számít. Ezért is állnak ennyire egyoldalúan az oddsok. 

No, meg azért "Medvének" jóval nagyobb a tapasztalata az ilyen meccseken. Hurkacz ugyanis Melbourne-ben első negyeddöntőjére készül, de összességében is ez mindössze a második olyan Grand Slam-torna, amelyen a nyolc közé jutott. Kellett mondjuk ehhez egy álomsorsolás is, hiszen Ugo Humbert volt az egyedüli kiemelt, akivel összefutott és lássuk be, a francia egyelőre még messze nem számít topjátékosnak. Persze, így sem volt ez egy könnyű ág, de előzetesen biztosan aláírta volna ezeket az ellenfeleket. 

Dobott el szetteket Hurkacz, de Medvedevnek sem volt sétagalopp az első hét. Sőt, a második körben óriási bajba került Emil Ruusuvuori ellen, akit két szettel engedett el. Óriási küzdelemben tudott csak fordítani az orosz, ráadásul ottani idő szerint hajnali 3-ig a pályán volt. Nem valószínű, hogy a negyeddöntőben ezeknek a túlórázásoknak lesz jelentősége, ha viszont döntőbe jut, ott akár ez vissza is üthet. 
 

Mire fogadjunk?


Nem volt még olyan egymás elleni meccsük, hogy Hurkacz ne nyert volna szettet és látva Medvedev eddig mutatott formáját, most sem gondoljuk, hogy az orosz söpréssel igazolná a papírformát. A 40.5-ös over/under line, illetve az 1.48-as odds a 3.5 szett overre is mutatja, hogy a fogadóirodák sem várnak rövid meccset. 

Amiben mi a legnagyobb értéket látunk, hogy már az első szett nagyon szorosan alakul és minimum 5-5-ig elmennek. Hurkacz egyébként a négy meccséből hármat tie-breakes szettel indított.


✅ Tipp #1: 1. szett játékok száma 10.5 felett @2.53

Fogadási határidő: január 24. 04:30