Bundesliga

Hat nyeretlen meccs után is behúzzuk a Dortmundot

A Darazsak újult erővel vágnak neki 2024-nek, a Darmstadtnál könnyebb ellenfél pedig aligha jöhetne szembe.

Pénteken a német élvonal is újraindult, mégpedig egy viszonylag sima Bayern-győzelemmel. A címvédő még így is csak a második, a BVB viszont az ötödik, lemaradása pedig nem kevesebb, mint 15 egység az éllovas Leverkusen mögött. A nagy hátrányt decemberben hozták össze a Darazsak, akik az év utolsó hónapjában lejátszott négy bajnokijukból egyet sem nyertek meg és a megszerezhető 12 pontból mindössze hármat hoztak el. Az évet persze egy önbizalom növelő sikerrel indítanák Hallerék, ehhez pedig ideális ellenfelet kaptak.

Csapathírek

A Darmstadt ugyanis a tabella legutolsó helyén tanyázik, ráadásképp a liga leggyengébb védelmével is "büszkélkedhet". A felkészülés sem a tervek alapján sikerült, hiszen az alsóbb ligás Holstein Kiel is elverte a csapatot hazai környezetben, ez pedig azt jelenti, hogy a gárda mindent figyelembe véve tíz, amúgy pedig kilenc Bundesliga-meccse nyeretlen. A helyzetet több fontos kihagyó is nehezíti, a háromgólos középpályás, Marvin Mehlem hónapokra kidőlt, de nem bevethető Hornby és Seydel sem.

A Dortmundnál is vannak fontos hiányzók, Sébastien Haller Elefántcsontpartot, míg Ramy Bensebaini Algériát képviseli az Afrika Kupán. Mellettük Ryerson, Nmecha és Duranville is sérült, de Adeyemi sem 100 százalékos, Wolf pedig betegséggel küszködik. Remek hír viszont, hogy ha kölcsönben is, de sikerült visszaszerezni Jadon Sanchót, illetve a Chelsea ifjú balbekkje, Ian Maatsen is érkezett. A két új igazolás várhatóan még nem jut szóhoz szombaton, de a vérfrissítés biztosan jót fog tenni a fekete-sárgáknak.

Tudtad? Sancho 137 meccset játszott a Dortmund mezében, ezalatt 50 gólt és 64 gólpasszt jegyzett!

A BVB is túl van már idén két felkészülési meccsen, előbb az AZ Alkmaarral (2-2), majd a Standard Liege ellen ért el (3-3) döntetlent. Utóbbin mondjuk kétszer is hátrányból sikerült visszajönnie, ez adhat némi lélektani többletet, bár a nyeretlenségi sorozatot nem sikerült megszakítani, ami már nyolc meccse tart. Persze a francia gigász PSG, vagy az éllovas Leverkusen elleni remi azért bőven vállalható eredmény.

Mire érdemes fogadni?

Mindent összevetve tehát két pocsék formában lévő csapat küzdelmére számíthatunk, de úgy véljük, hogy szombaton ki kell jönnie a tudásbeli különbségnek. A BVB-től még csak párszor láttuk azt, amit igazán tud, de a 16 bajnokiból csupán kétszer nyerő Darmstadt ellen még a legjobbjára sem lesz szüksége a Rose-legénységnek. A Liliomok átlagban 2.5 gólt kapnak meccsenként, így mi a "V" mellé csapjuk még a 1.5 fölötti Dortmund-gólt is.


✅ Tipp #1: Dortmund nyer + Dortmund góljai 1.5 fölött @1.67

Fogadási határidő: január 12. 18:30