Német foci

Idén még top 4-ről is lecsúszik a Dortmund? 2,65-szörös szorzó, hogy...

Még a szezon felénél sem járunk, de a fekete-sárgák lemaradása már most tetemes és akár a BL-indulást is bukhatják.

A héten, pontosabban január 12-én, pénteken a Bayern München-Hoffenheim összecsapással folytatódik a Bundesliga 2023/24-es szezonja. A nyáron esedékes Európa-bajnokság miatt tehát a német élvonalban is a szokásosnál rövidebb a téli szünet, ám ennek mi csak örülhetünk.

Mint az köztudott, szokatlan módon nem a rekordbajnok Bayern, hanem a Salátástálat még soha el nem hódító Leverkusen karácsonyozott az első helyen, ám legalább ekkora meglepetés az is, hogy a tavalyi ezüstérmes Dortmund már most tetemes hátrányt szedett össze. A Darazsak lemaradása már 15 pont a Bayer mögött, de a negyedik helyen tanyázó Lipcsétől is hat pontra sodródott, mindössze 16 fordulót követően. Ha folytatódik a pontok ilyen ütemű hullajtása, akkor szinte biztosan lecsúszik a csapat a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekről, lássuk, mit mondanak a bukik ezzel kapcsolatban.

Tudtad? A Dortmund büszkesége, a 35 éves Mats Hummels már 16. szezonját tapossa a Bundesligában és eddig minden idényében szerzett gólt, ezzel egalizálva a ligarekordot!

Amint azt az alábbi táblázatból is láthatjátok, az éllovasok közül a Bayer és a Bayern top 4-es helyére még fogadni sem lehet, annyira biztosnak látszik. Sokkal érdekesebb, hogy az időnként hullámvölgybe kerülő, magyar válogatottjainkat is foglalkoztató Lipcse BL-helyre való beérését is készpénznek veszik az irodák. Pedig a Bikák tavaly is csak egy bitang erős hajrával biztosították be top 4-es helyüket, idén pedig innét várhatólag csak két kiadó pozíció marad itt.

Érdekesség, hogy a tavaly szenzációs módon a 4. helyre befutó Union Berlin idénre teljesen leolvadt, újabb BL-helye már 1000-szeres megtérülést hozna!

Erre pályázik a szezon egyik meglepetéscsapata, a 17 gólos Guirassyt soraiban tudó Stuttgart is, ha pedig reálisan nézzük, a Dortmund talán egyetlen esélye az lesz, hogy a svábokat túrja ki a végelszámolásnál. Kissé elkeserítő, illetve kijózanító lehet a Darazsak szimpatizánsai számára, hogy szeretett csapatuk nem, hogy a bajnoki aranyra, de már a top 4-re sem számít esélyesnek, hiszen a bukik lassan már 3-szoros pénzt adnak erre. Pedig tavaly májusban mindössze 90 percre voltak a Salátástáltól, ám a futball világában pár hónap alatt óriásit fordulhatnak a dolgok...