Bajnokok Ligája

Ha Orbánék nyertek a Dortmund vendégeként, a PSG-nek is illene?!

Élet-halál küzdelem vár Mbappéékra, akik ha megégnek a Darazsak vendégeként, ki is eshetnek a BL-ből.

Az idei Bajnokok Ligája-kiírás F-jelű négyese rászolgált a "halálcsoport" jelzőre, hiszen az utolsó kanyarra ráfordulva még bárki továbbjuthat. Pontosabban a Dortmund már fixen ott lesz a legjobb 16 között, de egy hely még kiadó, illetve vereség esetén a Darazsak elveszthetik első helyüket, ezáltal pedig jó eséllyel nehezebb sorsolás várna rájuk a továbbiakban. A Signal Iduna Parkban tehát óriási meccs várható, a PSG pedig immár éles helyzetben bizonyíthatja, hogy milyen hatással volt rá Luis Enrique érkezése.

Csapathírek

A párizsiak győzelem esetén biztosan továbblépnek, de még akár egy döntetlen is elég lehet nekik, amennyiben kedvező eredmény születik a Newcastle-Milanon. Az Enrique-legénység a Ligue 1-ben már magasabb fokozatra kapcsolt, ahol zsinórban nyolc meccset nyert meg és már négy pont előnnyel vezet a tabellán. A BL-ben viszont nem mentek ennyire flottul a dolgok, hiszen eddigi mindkét idegenbeli csoportmeccsükön vesztesen hagyták el a pályát.

A sorsolás után kevesen fogadtak volna arra, hogy pont a Dortmund végez majd a csoport élén, erre pedig elég jó esély mutatkozik. Reus és társai a továbbjutást már bebiztosították, de ne higgyük, hogy félvállról veszik majd a szerdai meccset. Egyrészt a világ egyik legjobb szurkolótábora előtt soha nincs lehetőség lazsálni, plusz kisebb hullámvölgybe is került a csapat. Kezdődött minden egy hete, amikor a Stuttgart kiverte a Darazsakat a Német Kupából, pár napra rá pedig jött a Lipcse elleni bajnoki pofon, ezáltal pedig 11 pont a lemaradás az éllovas Leverkusennel szemben.

Tudtad? A Dortmund történelmének legtöbb gólját Marco Reus (23) szerezte a BL-ben!

Mindenképp érdemes megjegyezni, hogy mindkét mester feje főhet a rengeteg hiányzó miatt, ahogyan fontos eltiltottak is vannak a feleknél. A Dortmundnál Emre Cannak kell kiülni az összegyűlt sárgák miatt ezt a találkozót, helyére Sabitzer várható. A sérültek között Moukoko, Nmecha és Ryerson nevét találjuk, a vendégeknél pedig Fabián Ruiz, Navas, Rico és Mendes sem léphet pályára, Dembelé pedig eltiltott. A nagy kérdés még, hogy a csapat ifjú talizmánja, a 17 évesen már 50 millió eurós piaci értékkel bíró Zaire-Emery zöld utat kap-e.

 

Mire érdemes fogadni?

Adott tehát egy eredménykényszerben lévő PSG és egy kevésbé motivált, némileg megrogyott Dortmund. Figyelemre méltó, hogy a Darazsak az utóbbi négy hazai BL-meccsükön nem kaptak gólt, ám ez a sorozat szerdán jó eséllyel megszakad. A párizsiak utóbbi 6/5 idegenbeli tétmeccse over 2.5 gólos eredménnyel zárult, míg a BVB utóbbi két hazai meccsét összesen 11 találat potyogott. Can hiánya komoly érvágás a középpályán, úgy véljük, lüktető, helyzetekben és gólokban gazdag meccs lehet kilátásban. A találatokat viszont inkább a második játékrészben várjuk, hiszen a Dortmundnak nem sietős, a PSG pedig várhatóan nem akar majd túl nagy kockázatot vállalni a korai fázisban.


✅ Tipp #1: Második félidő gólok száma 1.5 fölött @1.73

Fogadási határidő: december 13. 21:00