Championship

65 milliárd forintért fociznak kedden este - ki nyeri a londoni derbit?

  • varin

Nézők nélkül csap össze a Brentford és a Fulham az év legfontosabb mérkőzésén.

Szinte minden évben a Championship nagydöntője szolgáltatja a szezon legnagyobb izgalmát, hiszen ezt a meccset tartják a világ legfontosabb találkozójának financiális szempontból. A győztes ugyanis fejest ugorhat a mézesbödönt jelentő Premier League-be, amely körülbelül 170 millió font, vagyis 65 milliárd forintnyi extra bevételt jelent. A 2019/20-as idényben két londoni csapat, a Brentford és a Fulham mérheti össze tudását a Wembley Stadionban, amely kétségtelenül hatalmas izgalmakat ígér.

{"headTitle":"Brentford-Fulham","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-04 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brentford","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Fulham","odds":"3.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Rendkívül felemás képet festettek az elődöntők, amely fogadási szempontból is megnehezíti a dolgunkat. Ha az odavágók után kellett volna esélyest kikiáltani, az bizony a Fulham lett volna, amely a Cardiff vendégeként parádés futballal szerzett kétgólos előnyt, míg a Darazsak a Swansea ellen maradtak gól nélkül. A visszavágón aztán fordult a kocka, a Darazsak fordításához nem fért semmi kétség, míg Scott Parker fiai igen közel voltak a hosszabbításhoz.

A továbbjutás azonban mindkét csapatnak összejött, ám hogy melyik csapatnál is található a momentum, az jó kérdés. Mind a Fulham, mind a Brentford eséllyel pályázott a feljutásra az utolsó fordulóban, ám amíg Gera Zoltán egykori csapatánál más tényezőkön is múlt a dolog, addig a Brentfordnak elég lett volna csupán hazai pályán nyerni. 

Mesteri szavak
Thomas Frank (Brentford): Nem hiszem, hogy különösebben bárkit is motiválni kell majd, szinte mindegy, milyen beszéddel rukkolok elő, ez egy történelmi mérkőzés lesz. Az elmúlt 73 év legjobb eredményét értük, de egy lépés még hátravan. Nagyon büszke vagyok rá, hogy eljutottunk idáig és nem foglalkozunk most azzal, hogy 1-2 pontra voltunk a biztos PL-től.
Scott Parker (Fulham): Hiszem, hogy a játékosaim képesek rá, hogy kiharcolják a feljutást, hiszen ezért dolgoztak egész évben. Nincs miért félnünk, hiába kaptunk ki idén kétszer is a Brentfordtól, ez egy teljesen másik meccs, teljesen másik környezetben. Két teljesen azonos képességű csapat ugrik egymásnak, hiszen a bajnokságban is csak a gólkülönbség jelentette a differenciát.

Viszont az is biztos, hogy a Fulhamnél Kebano és Mitrovics sérülése hatalmas problémát okoz, hiszen a Championship gólkirályáról, illetve egy olyan támadóról beszélünk, aki az előző körben gólt szerzett. Hivatalos információ egyikük kapcsán sem látott még napvilágot, de könnyen lehet, hogy így az a Bobby Reid lesz az ék Parker csapatánál, aki azért nem vérbeli támadó.

Tudtad?

Az elmúlt években a Playoff győztese kivívta a jogot a Premier League-be jutáshoz, míg a vesztes fél kárpótlásul megkapta a teljes jegybevételből befolyó pénzösszeget. Idén azonban a zárt kapuk miatt ez sem jár majd az elbukó csapatnak.

Ami a Brentfordot illeti, Thomas Franknek nincs oka a változtatásra, a Swansea ellen győztes 11-et küldheti ki a gyepre, ami látva a pokolian veszélyes Mbeumo-Watkins-Benrahma hármast, nem ígér könnyű 90(?) percet a Fulham védelmének.

Mint azt Parker is említette, idén mind a hat pont a riválisnál landolt, a Fulham gólt sem szerzett a Brentford ellen, de az is tény, hogy a Wembley közege és a tét súlya inkább a rutinosabb vendégek mellett lehet érv.

Az oddsok reálisan lettek belőve, semmiképpen sem várhatunk gólgálát, lapokat viszont annál inkább. Véleményünk szerint a Brentford a favoritja ennek a párharcnak, ha pedig a Fulham csatárduója nem épül fel, egyértelműen Frankéknek áll a találkozó. Mi azért biztonsági fogadást kötünk, amely akkor sem bukik el, ha a rendes játékidőben nem születik döntés, de úgy véljük, összejön a történelmi bravúr és újabb PL-debütánssal gazdagodik a mezőny.

{"headTitle":"Brentford-Fulham","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-04 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brentford +0","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3378442] 2020-08-04 20:45:00 Brentford - Fulhamx;