Érdekesség

170 milliót bukott kő-papír-ollón, mégsem kell kifizetnie

  • varin
Címkék:

Az amerikai törvényszéki indoklás szerint puszta szerencsejáték volt az eset.

Lezárult annak a kanadai férfinek a tárgyalása, aki majdnem tíz éve veszített el 517 ezer dollárt (mostani árfolyamon 170 millió forintot) egy kő-papír-olló fogadáson. Edmund Mark Hoopernek nem kell kifizetnie a veszteséget és az adósság kifizetésére felvett jelzáloghitelt is érvénytelennek minősítették - jelenti a CBC.

Fotó: Dribble

A quebeci törvény ugyanis előírja, hogy a fogadási szerződés csak akkor érvényes, ha olyan tevékenységhez kapcsolódik, amely a "felek részéről képességeket vagy testi erőfeszítéseket igényel", nem pedig a véletlenen alapul.

Az ítéletet már 2017-ben meghozták, ám a nyertes, Michel Primeau fellebbezett ellene, de nem járt sikerrel.

A bíróság az indoklásában kiemelte, hogy a kő-papír-olló ugyan igényel bizonyos szintű készségeket, nyilvánvaló, hogy a játék kimenetelének eredményét nagyon nagy részben a szerencse határozza meg, nem pedig a résztvevők ügyessége vagy testi erőfeszítései. A bíróság továbbá kimondta, hogy az 517 ezer dolláros tét túlzott volt.

A kő-papír-olló játék kapcsán egyébként több ajánlás is létezik, akadnak különböző taktikák és stratégiák, de a bölcsek szerint a legjobb módszer a totális véletlenszerűség, vagyis akkor éred el a legjobb eredményt a játékkal, ha egyáltalán nem befolyásol téged ellenfeled korábbi mutatása.

Most ti jöttök! Meséljétek el kommentben vagy a Discordon, milyen orbitális hülyeségben fogadtatok már haverjaitokkal, barátaitokkal!

CBC