Bulvár

Nagyot ugrottak az esélyeink - emiatt zöldülhet a 6-szoros odds

  • varin

Nagyot hasaltak a Netflix-darabok a Golden Globe-on, ez pedig nagyon jól jött nekünk.

Fotó: Zoom

Akik velem tartottak szeptember elején, az első Oscar-díjas tippnél, már most azon gondolkozhatnak, kiszálljanak-e pluszban vagy sem. Quentin Tarantino filmje, az A volt egyszer egy... Hollywood nagy lökést kapott hétvégén, ez pedig az oddsokban is látszódik.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezték ugyanis az éves Golden Globe-díjátadót, amelyet az Oscar előfutárának is tartanak. A GG eredményei viszont egyáltalán nem nevezhetőek papírformának, hiszen több kategóriában is hullottak a favoritok. A legjobb drámát például nem a The Irishman, hanem az 1917 kapta, ahogyan Scoresese is lemaradt a szobrocskáról, amely így Sam Mendeshez került. Kaszált viszont Tarantino és a filmje, a legjobb forgatókönyvet, színészt és komédiát is a Hollywood kapta, ami előrevetítheti, hogy háromszereplős lesz a küzdelem a legjobb filmért az Oscaron.

{"headTitle":"Oddsok a legjobb film Oscar-díjára","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-13 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Once Upon a Time... in Hollywood","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Parasite","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1917","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"The Irishman","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Joker","odds":"8.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az ír című darab szorzója nagyon visszaesett (pedig az elmúlt hónapokban komoly támogatást kapott), feljött viszont a koreai dráma/komédia, a Parasite (Élősködők), ami egyébként a legjobb külföldi filmet is behúzhatja majd. A Golden Globe az 1917-nek is nagy lökést adott, így a Hollywood mellett az utóbbi két mű lehet még befutó.

Ami a fogadói hozzáállásokat illeti, az Oddschecker statisztikái szerint a Parasite-re érkezett az utolsó 60 napban a legnagyobb hányada a fogadásoknak, viszont ne felejtsük el, hogy a 60 nap utolsó huszadát adja csupán az az időszak, amelyben benne vannak a Golden Globe utáni fogadások.

Akik megfogadták velem a Hollywoodot, ők most reménykedhetnek, hiszen Tarantino műve jelenleg 2.87-ért fogadható, míg mi 6-szoros szorzón néztünk be rá.

A főszereplőket illetően nem hozott meglepetést a Golden Globe, Joaquin Phoenix és Renee Zellweger már a zsebében érezheti a szobrocskát, míg a rendezőket illetően Sam Mendes és Bong Joon Ho a favorit. Tehetünk viszont már pénzt a mellékszereplőkre is, Brad Pitt a férfiaknál, Laura Dern a hölgyeknél az egyértelmű befutó.

Fun Fact
A mindenki szerint nevetségesen amatőr, tragikusan gyenge Macskák című musicalre még 151-szeres oddson lehet fogadni, pedig már az alkotók sem promózzák a filmet...

Ne felejtsétek el, az Oscar-gálával idén is kiemelten foglalkozunk majd Cesc18/MoneyMaker kollégával, így akik szeretnének velünk nyerni a díjátadó alatt, ők a Logibeten is velünk tarthatnak.