Tenisz

"Belsős" infók segíthetik az amerikai tehetséget a győzelemhez

  • Cesc18

Nem vár egyszerű feladat Jelena Ostapenkóra az amerikai Caty McNally ellen a luxembourgi torna első körében.

Szerdán a múlt heti linzi döntősök is bemutatkoznak Luxembourgban avagy pályára lép Cori Gauff és Jelena Ostapenko. Utóbbi mérkőzését vesszük most górcső alá, aki azzal a Caty McNallyvel néz majd farkasszemet, aki Gauff jó barátnője és sok-sok tanácsot kaphatott tőle, hogy mi a nyerő taktika a lett lány ellen. 

{"headTitle":"Caty McNally - Jelena Ostapenko","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-16 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"McNally jut tovább","odds":"2.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"},{"eventTitle":"Ostapenko jut tovább","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"}]}

A 15 éves amerikai szupertehetség ugyanis karrierje első WTA-tornagyőzelmét ünnepelhette, miután a fináléban 6-3, 1-6, 6-2 arányban múlta felül Ostapenkót. Noha McNally egyelőre szerényebb eredményeket szállít, mint Gauff, de benne is hatalmas potenciál rejtőzik és több meccsén megmutatta már, hogy komoly fenyegetést jelent a top 100-as játékosokra. 

Egy jó luxembourgi szerepléssel McNally betörhet a top 100-ba a világranglistán. - Fotó: WTA

McNally tavaly a junioroknál egy egyéni és három páros döntőt játszott, a US Opent azt éppen Gauffal az oldalán húzta be. 

Ahogyan fentebb említettük, a két tehetséges amerikai lány nagyon jóban van egymással és párosban folyamatosan együtt játszanak, ráadásul nem is eredménytelenül, hiszen WTA-szinten 11 győzelem mellett csak 3 vereséget számlálnak. 

Abban biztosak lehetünk, hogy Gauff ellátja néhány jó tanáccsal honfitársát, ami egy első randevú esetében jelenthet taktikai előnyt. 

Ostapenkónak egyébként sincsen jó szezonja, bő egy év alatt a top 10-ből visszacsúszott a 63. helyre. Múlt héten játszotta idei első döntőjét, de nem sokon múlt, hogy az elődöntőben elvérezzen, hiszen ellenfele kétszer is szerválhatott a meccsért és a döntő szettben meccslabdái is voltak. 

Mire fogadjunk?

A linzi egy jobb tornája volt a lettnek, amiben vélhetően benne volt az egykori wimbledoni bajnoknő, Marion Bartoli keze is, aki nemrégiben csatlakozott Ostapenko csapatához. Ettől függetlenül még mindig elég sebezhető a 2017-es Garros bajnoka.

McNallyben megvan a potenciál és ha sikeresen fel tudja használni a Gaufftól kapott tanácsokat, akkor könnyedén felé billenhet a meccs. Főleg, ha Ostapenko fizikálisan nem lesz a topon, hiszen ne felejtsük el, hogy szombaton egy 2 óra 20 perces, míg vasárnap egy 1 óra 40 perces döntő szettes meccset vívott. 

{"headTitle":"Caty McNally - Jelena Ostapenko","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-16 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos megnyert játékai - McNally 11.5 felett","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"}]}