Foci-vb 2018

Ebből a meccsből muszáj profitálni!

A pótselejtező a tét az Ukrajna - Horvátország mérkőzésen, amelyik gárda nyer, folytathatja a rájátszásban.

Nem egyszerű a helyzet az I csoportban az utolsó forduló előtt, hiszen a továbbjutást illetően még semmi nem dőlt el. A csoportot jelenleg vezető Izland odahaza fogadja majd Koszovót, és amennyiben megnyeri a meccset, egyenes ágon kvalifikálja magát a világbajnokságra.

Mivel a papírforma szerint ez is meg is történik, ezért az ukrán-horvát csatán a második és egyben pótselejtezőt érő hely a tét. A recept nagyon egyszerű: amelyik válogatott nyer, mehet a playoffba.

1x2    
Ukrajna Döntetlen Horvátország
2.80 3.10 2.50

Az biztos, hogy Kijevben egészen forró lesz majd a hangulat. Ritka, amikor egy ország csapata saját közönsége előtt, ilyen ki-ki meccsen tehet jót magának, éppen ezért az Andrij Sevcsenko által dirigált ukrán válogatott ezer fokon ég. Ezzel szemben a horvátoknak közel sincs minden rendben, Modricék elvesztették a szurkolók támogatását, belső feszültségekről lehet olvasni és ennek tetejében a finnek elleni 1-1-et követően menesztették a szövetségi kapitányt is.

Bár a horvátok kiváló játékosokkal operálhatnak, a 2017-es évre nem igazán állt össze a gárda játéka, ezt mutatja, hogy 9 idei találkozójukon egyszer sem tudtak egy gólnál többet szerezni.

 

Ez előjelek tehát inkább az ukránok felé húznak, ehhez képest a fogadóirodáknál a vendég horvátok az esélyesebbek.

Ukrajna#ukr-ukraine#5

Mivel a tét óriási, nagyon komoly faktornak tekinthető a mérkőzés helyszíne.

Hazai környezetben Ukrajna utoljára 2015 októberében Spanyolországtól kapott ki tétmeccsen, míg Horvátország tavaly októberben a finnek vendégeként nyert idegenbeli tétmérkőzést.

Ami a hiányzókat illeti, az ukrán csapatban Kravets és Ordets sárga lapok miatt kénytelen kihagyni a találkozót, míg a vendégeknél egyedül Dejan Lovren játéka körül adódik némi kérdőjel.

Az előzetes várakozások szerint mindkét válogatott támadó felfogásban léphet pályára, az ukránok egy 4-2-3-1-es, a horvátok pedig egy 4-3-3-as formációt választhatnak. A hazai oldalon Kovalenko, Konopyanka és Yarmolenko lehet a kulcs, míg a horvátoknál Mandzukic, Perisic, Modric, Rakitic kvartettől várnak sokat.

Fogadási szempontból nem egyszerű a mérkőzés, hiszen meglehetősen kiszámíthatatlan, melyik forgatókönyv valósulhat majd meg. Az biztos, hogy mindkét csapatnak a győzelemre kell játszania, hiszen egy döntetlennel kéz a kézben intenek búcsút Oroszországnak.

  • Ha elfogadjuk, hogy nem lesz X a végeredmény, akkor a magas szorzók miatt próbálkozhatunk egy olló-szerű fogadással is, vagyis megtehetjük az ukrán és a horvát győzelmet is. Bárki nyer, profittal szállunk ki.
     
  • Mivel az X egyik félnek sem jó, mindkét válogatottnak kell legalább egy találat, ebből kiindulva pedig a mindkét csapat szerez gólt opcióban is érdemes lehet gondolkozni (BTS@1.70).
     
  • Az overes fogadásokban benne lehet ugyanakkor a rizikó, hiszen az előny birtokában a felek inkább a biztonságra fognak törekedni, és beparkolhatják a buszt a kapu elé (U2.5@1.70), viszont ha mindkét csapat betalál, akkor kialakulhat egy óriási adok-kapok is (O2.5@1.90).
186569
[2059518] 2017-10-09 20:45:00 Ukrajna - Horvátországx;