EURO 2020

Mekkora hendit bírnak el a németek?

  • gb1

A Nationalelf tönkre verte az észteket az odavágón, de idegenben azért nem várunk 8-0-t.

Löwnek nem valószínű, hogy vasárnap fog tovább őszülni a haja. fotó: archív

A Nationalelf ezúttal Tallinban lép majd pályára, természetesen toronymagas favoritként. A bukmékerek éppen ezért brutális szorzót szabtak a hazai győzelemre, ami 50-es körüli oddsot fizet, míg a németek győzelme 1000 forintból csupán 60 forint profitot termelne.

Ez részben köszönhető annak, hogy a mainzi Opel Arenaban lejátszott első felvonást 8-0-ra nyerték a németek, de vasárnapi ellenfelüknek amúgy sem sok babér termett a kvalifikációs meccseken. Ez ráadásul enyhe kifejezés, hiszen az balti válogatott hat meccsen mindössze egy pontot gereblyézett össze és két lőtt góljára 18-at kapott cserébe.

{"headTitle":"Észtország-Németország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-13 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Észtország","odds":"46.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Németország","odds":"1.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Az Eb-selejtezők C-csoportjában amúgy papíron továbbra is hármon áll a vásár, hiszen Hollandia, Németország és Észak-Írország is 12 ponttal áll, igaz utóbbi egyel több meccset játszott riválisainál. Valójában nehéz elképzelni, hogy a szigetországi csapat kikeveredjen ebből a csoportból, főleg, hogy Hollandia is szépen magára talált.

280425

A németek ellenben lépésenként haladnak a kijutás felé és ebbe még az sem kavarhat bele, hogy Hollandia nem kis meglepetésre 4-2-re lelépte őket szeptember elején. Joachim Löw fiai legutóbb Argentína ellen játszottak felkészülési meccset, amelyen ugyan 2-2-es döntetlen született, de az irányítás a találkozó döntő többségén a kezükben volt. A generációváltás amúgy immár teljesen végbe ment a Nationalelfnél:

2014 óta most fordult elő először, hogy a német válogatottban egy világbajnok játékos sem szerepelt a kezdőben

sőt, a csütörtöki La Albiceleste elleni találkozón a keretbe is csak egy játékos, mégpedig Manuel Neur volt a Brazíliában győzelmet elérő garnitúrából.

Ez azonban nem aligha érződik a csapaton, amely telis-tele van ifjú, diadalra éhes tehetségekkel. A kérdés tehát csak az, hogy hány góllal lesznek jobbak az észteknél és a line-okat alaposan kielemezve mi az alábbi tippet érezzük játszhatónak.

{"headTitle":"Észtország-Németország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-13 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Németország -2.5","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[2942106] 2019-10-13 20:45:00 Észtország - Németországx;